PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'Andorra HC manté la categoria 

La federació salva el club, que tan sols tenia tres punts 

Per El Periòdic

L'Andorra HC, aquesta temporada.
L'Andorra HC, aquesta temporada. | AHC

L'Andorra HC s'havia condemnat a Segona Catalana després d'haver sumat tan sols tres punts i d'haver-se situat a 13 punts de tenir opcions de salvar-se, ocupant la darrera posició. No obstant això, a causa de la pandèmia generada per la Covid-19, el Comitè Català d'Hoquei Patins de la Federació Catalana de Patinatge (FCP) va decidir que aquest curs, no hi hauria descensos i per tant, els tricolor de Wifi Balart tindran l'oportunitat de canviar les coses la temporada vinent a la mateixa categoria després que s'hagi pres aquesta mesura i que la competició acabi amb els resultats de la primera volta. Per tant, l'RCD Espanyol ascendirà de categoria. Per la seva part, l'Andorra HC femení, que milita a Segona Catalana, acaba en setena posició. 

En aquest sentit, en la circular emesa per l'entitat, aquesta va considerar que "es prenen les mesures adoptades per al tram final de la temporada d'hoquei patins pensant sempre en posar per davant la seguretat dels nostres esportistes". "Atès que l'hoquei patins és un esport col·lectiu que es practica majoritàriament en recintes tancats de format indoor ens situa en un escenari, com també en la resta d'esports col·lectius, que ens permet preveure un retorn a la normalitat en una fase avançada del procés de desconfinament pel coronavirus. Preveient que no es puguin celebrar sessions d'entrenament ni partits en condicions òptimes abans de la finalització de la temporada, això ens permet adoptar algunes mesures", de manera que "després d'una anàlisi exhaustiva amb totes les variables sobre la situació actual entenem que de la decisió més assenyada, mesurada, equitativa i ponderada és donar per acabades les lligues que comportin ascensos i sense descensos amb els resultats i classificació de la primera volta". 

Així, "ascendiran només els equips classificats en posició d'ascens directe, o sigui el primer classificat de cada grup, no hi hauria descensos ni es faran play-off d'ascens o descens a cap categoria". "En els grups en els quals el primer classificat no pogués materialitzar l'ascens per tenir un equip a la categoria superior, pujarà el següent equip classificat a la finalització de la primera volta que pogués ascendir", va remarcar. 

Setmanes amb doble partit i previsió d'un nou confinament 

Per altra banda, hi haurà setmanes que les "competicions que vegin augmentat el nombre d'equips hauran de jugar segons un calendari que haurà d'incloure setmanes amb doble partit repartides durant la temporada, sempre complint amb la normativa vigent del límit de partits per cap de setmana". A més, "el nombre d'ascensos i descensos la temporada 2020-21 s'ajustaran per tornar a l'estructura de competició prevista". 

En aquesta línia, i desitjant que això no torni a succeir, "en previsió que es puguin produir nous confinaments o noves interrupcions de la competició durant la temporada 2020-21, les bases contemplarien en el cas que hi hagués interrupcions, acabar les lligues al final de la primera volta i, en el cas que fos possible, continuar la segona volta dividint els grups de cada competició en nous grups".

PUBLICITAT
PUBLICITAT