PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern veu «molt difícil» obrir escoles abans de l’1 juny

Educació opta per la prudència a l’hora de fixar una data definitiva

Per Lídia López

Nens entrant a l'escola
Nens entrant a l'escola | MARICEL BLANCH

Xavier Espot va assegurar durant la roda de premsa d’ahir que veu «molt difícil obrir les escoles abans de l’1 de juny». El cap de Govern va fer aquesta afirmació després d’haver detectat la incertesa i inquietud de molts pares i mares a través de les xarxes socials. Tot i això, tampoc és clar que el retorn a les escoles sigui en aquesta data, ja que dependrà de molts factors.

Una de les primeres mesures que es va prendre quan va esclatar l’epidèmia al país, va ser el tancament sine die dels centres educatius. Des d’aleshores, l’activitat s’ha dut a terme a través de les telecomunicacions, amb professors i alumnat a casa seva. El Govern va anar resolent les incidències en qüestions com la bretxa digital mitjançant l’entrega de tauletes o facilitant la connexió a Internet. Però a mesura que han passat les setmanes, el núvol d’hipòtesis al voltant de quan i com es faria la tornada a les aules s’ha fet més i més gran.

Fins ara, ni el Ministeri d’Educació ni el mateix Govern, havien volgut posar sobre la taula una data possible. Països veïns com França i Espanya van anunciar mesures que podrien condicionar els dos sistemes educatius que podrien condicionar la reobertura. 

Espot va anunciar que la setmana vinent, la ministre d’Educació, Ester Vilarrubla, compareixerà per resoldre algunes de les qüestions que estan en l’aire. Tot i això, el cap de Govern ja va anunciar que no podria parlar de cap decisió de futur, perquè encara hi ha molts aspectes oberts que no es poden detallar en aquest moment. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT