PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El balanç de víctimes per la Covid-19 augmenta fins als 35

El Ministeri de Salut informa del traspàs de dos usuaris de Salita per coronavirus

Per Lídia López

Gràfic de casos
Gràfic de casos | César Arquíñigo

El nombre de víctimes per coronavirus va augmentar ahir i se situa ara als 35. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va lamentar ahir la pèrdua de dos padrins de Salita infectats per la Covid-19. Un d’ells, rebia tractament al centre sociosanitari d’El Cedre, on havia estat traslladat quan va ser detectat com a positiu. L’altre, es trobava ingressat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Segons les dades del ministre, els casos ronden els 700 afectats. Concretament, s’havien comptabilitzat 696 positius per la Covid-19. D’altra banda, el registre de persones curades era de 191 persones. Tot plegat, els casos que seguien actius eren de 470.

 

El personal sanitari, més exposat

Entre aquests 470 actius, s’hi comptabilitzaven 62 professionals de la salut i 12 agents dels cossos especials. El ministre Benazet va fer una breu anàlisi sobre la tipologia dels darrers contagis, i va especificar que entre el 16 i el 18 per cent dels nous casos es corresponien a personal sanitari. Una dada d’incidència menor al terç d’afectats entre els treballadors del sector que es van donar al principi de l’epidèmia.

A més, també va explicar que els darrers casos confirmats també incorporaven una alta afectació al gruix de treballadors en serveis essencials d’atenció de cara al públic així com a les persones convivents d’aquests dos col·lectius, entre les darreres confirmacions.

Pel que fa a la resta de casos actius, el titular de Salut va concretar que 41 persones restaven ingressades a l’hospital de Meritxell, i d’aquestes, 18 ho feien a l’UCI. En aquesta àrea, 14 pacients requerien el suport dels aparells de ventilació mecànica. Finalment, al centre sociosanitari d’El Cedre, 43 padrins rebien tractament per la Covid-19 a l’àrea de la residència que havien hospitalitzat. 16 d’ells, eren residents traslladats des de Salita. A més, també n’hi havia 11 que esperaven confirmar la seva negativitat per tal de rebre l’alta definitiva.

PUBLICITAT
PUBLICITAT