PUBLICITAT

Els agents penitenciaris treballaran en dos torns

Els sindicats, satisfets que la direcció admeti la reivindicació

Per Julià Rodríguez

El centre penitenciari.
El centre penitenciari.

El centre penitenciari funcionarà finalment amb la plantilla dividida en dos torns que s’aniran alternant en la feina. D’aquesta manera, des de la direcció de la presó s’ha acceptat la reivindicació en què havien insistit els dos sindicats del cos, SPA i SIP, amb l’objectiu de reduir les possibilitats de contagi entre els mateixos agents i amb els interns. Aquesta és una forma de treballar que ja s’està aplicant des de fa dies en diversos col·lectius de les administracions per minimitzar el risc d’expansió del coronavirus, però en el cas dels agents penitenciaris no s’havia adoptat fins ara cap decisió al respecte des de la direcció, tot i les reiterades demandes en aquest sentit dels sindicats. Una vegada s’ha comptat ara amb el vistiplau de la direcció, han estat els mateixos sindicats els que han procedit a l’elaboració de la planificació de treball per a les properes setmanes, un calendari que ja està a punt, segons han explicat dirigents de totes dues organitzacions.

Des del Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA), David Bernaus va expressar la seva satisfacció perquè finalment s’hagi escoltat aquesta reivindicació sindical “perquè és el que volíem”. Tot i així, Bernaus també va voler matisar que esperen que la planificació dels torns de treball amb la plantilla dividida en dues parts no l’hagin de fer en el futur els sindicats, sinó la persona que habitualment té aquesta tasca encomanada perquè és la que coneix realment els recursos humans de què es disposa al centre penitenciari. L’SPA recorda que es aquesta persona la que té comptabilitzades les hores de treball de cada agent penitenciari i, per tant, el responsable “que quadrin”. “Esperem que la direcció doni les directius oportunes perquè la propera planificació la faci la persona encarregada de fer-ho i no els sindicats perquè el cert és que aquesta vegada no han tocat res del nostre document”, va afirmar el dirigent de l’SPA.

En aquesta mateixa línia, Jordi Martisella, del Sindicat d’Institucions Penitenciàries (SIP), va valorar “molt positivament” que finalment s’hagi pogut dividir la plantilla en dos torns perquè amb la mesura guanyen tant els agents penitenciaris com els presos.”Tot això suma i ens permetrà treballar amb més seguretat i tranquil·litat”, va opinar Martisella. Aquest va explicar també que són diverses les propostes presentades a la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, per estalviar, i va dir que el SIP defensa “que el salari no el toquin”.

El ministeri de Justícia i Interior va comunicar ahir als agents penitenciaris que el director, que havia de ser rellevat per jubilació des de principis d’aquest mes, continuarà encara durant un temps en el càrrec. Fons sindicals es van mostrar també satisfetes per questa decisió, que segons interpreten significa que el ministeri “vol que la direcció funcioni” i porti a terme la funció de gestió que té encomanada com a tal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT