PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Samaranch espera que els Jocs se celebrin el 2021

Tot i això, obre la porta a anul·lar-los si així ho indiquen les autoritats sanitàries

Per El Periòdic

El vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch.
El vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch. | Roman

El vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch, va indicar ahir que «ara per ara no tenim cap indicació que pogués fer pensar que els Jocs Olímpics no es puguin celebrar en l’estiu de 2021». «Ni per part del govern del Japó, ni del comitè organitzador, ni del COI existeix una indicació que pogués passar alguna altra incidència. Estem treballant per adaptar els plans perquè els Jocs Olímpics de Tòquio es puguin fer l’estiu de 2021», va subratllar ahir en una roda de premsa virtual al costat del president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco. 

«No tenim cap indicació que pogués fer pensar que no es poden fer amb un gran èxit esportiu i simbòlic, per sentir-nos una altra vegada lliures», va insistir, tot i que va aclarir que si no existís una vacuna, «atendríem les indicacions de les autoritats sanitàries mundials». «No ens correspon a nosaltres prendre decisions sobre la salut pública», va recalcar. 

En aquest sentit, Samaranch va deixar oberta la possibilitat que se suspengui la cita olímpica si les autoritats consideren que la seva celebració «és una imprudència». 

D’aquesta manera, va voler recordar que «no som ni més ni menys que una part de la societat. Sofrim, plorem i sagnem igual» i que «sofrirem també les conseqüències econòmiques i socials». «Esperem que amb els valors olímpics puguem fer alguna cosa: celebrar humanitat i que junts hem sortit d’això», sentenciava. «Jo crec que el moviment olímpic té una oportunitat de fer un gran servei a la societat l’any 2021», va concloure.

PUBLICITAT
PUBLICITAT