PUBLICITAT

Les festes majors, en perill enguany pel coronavirus

Els comuns no han decidit encara si es faran les celebracions

Per Julià Rodríguez

Una imatge de la festa major laurediana.
Una imatge de la festa major laurediana.

La pandèmia del coronavirus posa en perill que enguany puguin tenir lloc amb normalitat les festes majors de l’estiu a les diferents parròquies. De moment, no hi ha una decisió presa, però els comuns estan atents a l’evolució de la crisi sanitària per veure si es podran portar a terme les celebracions tal com estan previstes. Des del Comú d’Andorra la Vella, amb una programació “pràcticament tancada” i tots els contactes de les actuacions “negociats”, encara no s’ha pres cap decisió. 

A la capital, a l’igual que passa en altres parròquies, es treballa des de fa mesos en l’organització de l’esdeveniment, en aquest cas perquè tot estigui a punt a principis d’agost. S’és conscient, però, que segurament enguany no es permetran les grans aglomeracions que es registren, per exemple, en els concerts, els actes habitualment més concorreguts. “Potser s’haurà de readaptació la programació i el macroconcert previst cada any no es podrà fer”, recorden.

A Escaldes-Engordany tampoc hi ha encara una decisió presa, però des del comú admeten que “possiblement”, si la festa major arriba a celebrar-se, s’haurien d’introduir “ajustaments” i segurament seria “diferent”. Per exemple, es podria fer amb un programa “més reduït” i sense activitats que suposin una gran concentració de persones. “Ja veurem”, afirmen des de la corporació escaldenca. A Sant Julià de Lòria tampoc “no s’ha anul·lat res encara”, a l’espera de veure les recomanacions del Govern, però sí que s’admet que la primera festa del calendari, la de Canòlich, a final de maig i amb una especial significació per a tots els lauredians, s’hauria de poder fer. És evidentment que no es podrà fer com sempre, amb el multitudinari aplec i repartiment de pans entre els assistents, però es busca “un altre format” de clebració.

Pel que fa a la Massana, des de la comissió de festes, encarregada de l’organització de festa del roser i la festa major, s’explica que segurament és “prematur” per prendre una decisió i, a més, tampoc han rebut cap tipus de consigna des del comú.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT