PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jover carrega contra el PS per la llei de mesures urgents

El Consell General aprovarà el paquet aquest dissabte

Per Enric Revuelta

| MARICEL BLANCH

El ministre de Finances i Portaveu del Govern, Eric Jover, va criticar ahir el tarannà del PS a l’hora d’afrontar el debat sobre les esmenes al segon paquet de mesures urgents, que preveu que les empreses que optin per la STCT hauran d’assumir a fons perdut una part dels salaris suspesos que no superarà mai el 25%. La resta, i fins a arribar al 75% restant, anirà a càrrec del Govern. Finalment, la sessió al Consell General, que estava prevista per ahir, tindrà lloc demà a partir de dos quarts de deu del matí.

«El Govern està fent un esforç notable per dialogar amb la resta de formacions polítiques i en aquest sentit he de dir que Terceravia ens ha posat les coses més fàcils que el PS», va afirmar Jover ahir en roda de premsa. En referència a algunes propostes presentades pels socialdemòcrates, Jover va assegurar que hi ha esmenes que «demostren el desconeixement de la situació d’emergència, una situació mai viscuda abans». «Nosaltres volem complir amb el que vol la ciutadania, que és la unió de totes les forces al Consell General», va dir Jover, que va afegir que  «la crisi sanitària no entén d’ideologies». 

El portaveu de l’Executiu va dir que buscaran «el màxim consens» i  encara manté esperances que el segon paquet s’aprovi per unanimitat. La coalició de Govern i els socialdemòcrates, que ja van manifestar les primeres desavinences la setmana passada,  tenen posicions per ara molt allunyades sobre les mesures que cal aplicar. Fonts del PS van explicar que els posicionaments estan allunyats i que de moment no s’havien acceptat propostes que podrien servir per acostar posicions.

La sessió arrencarà novament demà a porta tancada amb només 15 consellers, com en l’anterior sessió per aplicar el primer paquet de mesures urgents. La sessió al Consell General es podrà seguir per Andorra Difusió. Des dels grups també s’ha arribat a plantejar l’opció de realitzar una sessió de control al Govern aviat, tot i que no hi ha cap decisió presa. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT