PUBLICITAT

Els bombers proposen recuperar hores extra com ordinàries

El Sipaag aposta per recuperar serveis privatitzats

Per Julià Rodríguez

La ministra de Funció Pública, Judith Parllarés.
La ministra de Funció Pública, Judith Parllarés.

La ministra de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, Judith Pallarés, es va reunir ahir de nou amb els sindicats per abordar possibles mesures que ajudin a estalviar en la gestió pública en vista de l’increment de la despesa de l’Estat que ha originat la crisi del coronavirus. La majoria dels representants sindicals no van voler donar massa detalls sobre les propostes que han presentat, a la espera que la ministra plasmi en un esborrany quines són les que es poden tirar finalment endavant.

Sí que ho van fer però, els dos sindicats dels bombers, l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) i l’Associació-118, que van explicar que els membres del cos estan disposats a recuperar les hores extraordinàries com a ordinàries per reduir la despesa. “Proposem alinear-nos a la realitat dels nostres companys de Control Central que formen part de l’administració general, i que les hores extra no siguin remunerades i passin a ser recuperades a raó d’hora ordinària, com preveu el decret aprovat pel Govern”, expliquen tots dos sindicats en un comunicat conjunt. Els sindicats dels bombers proposen a més “reduir substancialment” les hores amb què compten les àrees de les diferents especialitats perquè siguin utilitzades dins de l’operatiu diari de guàrdies, amb la qual cosa sigui menys necessària la realització d’hores extra.

El col·lectiu de bombers també afirma estar disposat a renunciar a les hores programes fora de l’operatiu habitual, destinades a pràctiques i formacions per exemple, cedint-les al departament “de manera que puguin ser de nou planificades per tal de reforçar l’operatiu”. L’ABA i A-118 consideren que amb aquestes mesures es pot assolir “un important estalvi de diners”. El president del Sipaag, Lluís Anguita, no va especificar les mesures proposades, tot i que va reiterar que el seu sindicat aposta perquè l’administració recuperi serveis com la ITV, Ctrasa i la centraleta del Govern “perquè creiem que pot representar un estalvi”. Per la seva banda, el Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA) tampoc va entrar en detall en les seves propostes, però sí que va indicar que estan disposats a renunciar als diners destinats a uniformitat durant dos anys i formació, i a reduir la partida en consumibles de despatx.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT