PUBLICITAT

El Comú d’Andorra la Vella reforça el treball presencial

Els efectius passaran dels actuals 130 a gairebé 200

Per Julià Rodríguez

Tràmits és un dels serveis que es reforçarà.
Tràmits és un dels serveis que es reforçarà.

Alguns empleats del Comú d’Andorra la Vella s’hauran d’incorporar dilluns als que eren els seus habituals llocs de treball fins que van entrar en vigor les mesures de confinament decretades pel Govern, que van suposar la potenciació del teletreball. La corporació ha decidit que a partir de dilluns s’incrementarà el nombre d’empleats que treballaran de manera presencial. Això suposarà que si fins ara hi havia uns 120 els treballadors que necessàriament han de ser presents per realitzar les seves tasques, ara en seran gairebé 200. Aquests efectius pertanyen sobretot a àrees com circulació, higiene, aigua i social, i es mantenen també serveis mínims en administració i finances. Per la seva banda, continuen tancats, tal com estipula el decret de l’executiu, espais com les escoles bressol, les escoles d’art, les llars de jubilats i els Serradells, entre d’altres.

El Comú va explicar que el que està fent és reforçar els serveis mínims, sobretot arran de la sortida progressiva al carrer de la població, a la qual ara es permet des d’ahir passar més temps al carrer. Aquest fet implica, segons van explicar des de la corporació, que s’hagi d’intensificar la neteja i higienització dels carrers i del mobiliari urbà. En aquest sentit, els departaments de Pintura, Enllumenat i servei Públics reforcen amb el seu personal aquestes tasques, sobretot al matí, abans que surti al carrer la població més gran de 70 anys i també mentre aquesta es manté a l’exterior. D’aquesta manera, el departament d’Higiene ja té en funcionament el cent per cent dels efectius disponibles.

Per la seva banda, el servei de Circulació porta a terme també la seva tasca amb tots els seus efectius, mentre que Medi ambient incorpora més empleats de manera progressiva per tenir cura dels espais verds. Tràmits reforçarà la plantilla mínima que fins ara treballava amb torns rotatoris alterns de cinc persones (fins ara eren tres), a l’igual que Finances i Comptabilitat, per tal d’agilitzar el pagament de factures als proveïdors. A més, hi haurà personal administratiu del Centre Cultural la Llacuna amb torns rotatius alterns. L’horari del Comú a partir de dilluns serà de 8 a 15 hores.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT