PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La federació catalana proposa un referèndum

L’entitat aposta perquè els clubs decideixen sobre la proposta de l’espanyola

Per El Periòdic

El president de l’FCF, Joan Soteras.
El president de l’FCF, Joan Soteras. | FCF

El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras, després de la reunió mantinguda ahir amb els equips adscrits a l’entitat, entre ells l’FC Andorra, va afirmar que «s’haurà de realitzar un referèndum per escoltar a tots els clubs», després de la proposta feta per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), la qual vol que hi hagi ascensos però no descensos, massificant així la Segona Divisió B. 

En aquest sentit, a la Cadena Ser, va comentar que es farà perquè no tots els conjunts comparteixen la mateixa línia i que per tant, s’optarà per l’opció «que tingui majoria simple», tot recordant que «en una o dues setmanes s’haurà pres una decisió sobre els possibles play-off exprés». A més, va reconèixer que «és una decisió complicada» i que «s’hauran de prendre decisions difícils». 

En aquesta línia, va reiterar que «les competicions no es podran acabar» i que això obria la porta a tres escenaris: «Suspendre-ho tot, mantenir els ascensos i els descensos amb la classificació actual o fer ascensos però no descensos». Respecte als play-off, va revelar que seran en camp neutral i que la decisió la prendrà l’RFEF però que podrien ser camps de la Primera o la Segona Divisió. També va afirmar que «sens dubte l’FC Barcelona seria el campió de la lliga si no s’acabés completant». 

Per un altre costat, la Comissió Delegada de l’RFEF va donar el vistiplau al fet que l’actual temporada de futbol, aturada per la pandèmia, pugui acabar més enllà del 30 de juny, amb tot el que implica. «S’autoritza la pròrroga excepcional de les dates de finalització de la pròxima temporada i inici de la següent més enllà del 30 juny», va afirmar. 

Així mateix, l’entitat va anunciar respecte a la Primera Divisió que «la decisió es prendrà en el moment que ho sol·liciti la UEFA, acordant la classificació de la darrera jornada». Aquesta decisió podria servir com a línia a seguir per altres federacions i, en cas que la Federació Andorrana de Futbol hagués de prendre la mateixa decisió (fet que sembla improbable perquè va anunciar unes dates de tornada), l’Inter d’Escaldes aniria a la Lliga de Campions mentre que el Vallbanc FC Santa Coloma i la UE Engordany, a l’Europa League. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT