PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les farmàcies s’abasteixen de mascaretes amb freqüència

Algunes farmàcies esgoten el material tan sols arribar per la llarga llista d’espera

Per Lídia López

Una farmacèutica
Una farmacèutica | Maricel Blanch

Ahir va entrar en vigor l’obligatorietat de sortir a la via pública fent ús de mascareta. Ja fa setmanes, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va instar a la població en anar adquirint-les a les farmàcies perquè serien necessàries de cara a fer les primeres sortides. Per això, es va establir una norma que limitava la venda d’aquest material a dues unitats per persona, així com que aquestes tinguessin un preu de 0,90 euros.  A més, el ministre va posar en relleu que hi havia estoc suficient per a tothom. 

Però un cop la norma ha estat aplicada, la realitat és que moltes persones no han pogut adquirir les dues mascaretes que prometia Govern. Segons ha pogut comprovar EL PERIÒDIC, la disponibilitat de les mascaretes és diferent a cada farmàcia. Així doncs, mentre que algunes asseguren tenir material suficient, a d’altres fa dies que no en tenen. A més, quan els arriba estoc, tenen una llista d’espera tan llarga que de seguida tornen a quedar sense material.

D’altra banda, tampoc s’ha previst que les farmàcies puguin fer excepcions pel que fa al nombre d’unitats màximes que la gent pot comprar. I és que, segons expliquen, el protocol deixa clar que no poden vendre mai més de dues unitats per persona, indiferentment de la seva situació o de si són persones vulnerables.

On si hi ha espai per a la interpretació és sobre la necessitat de ser ciutadà o resident per adquirir-les. En alguns centres, és obligatori i indispensable que la gent presenti la targeta de la CASS per comprar-les. En d’altres, són flexibles i permeten que persones que viuen al país però que per algún motiu, no tinguin resolta la residència, puguin fer-se també amb les mascaretes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT