PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La corba s’estabilitza en espera de l’evolució pel desconfinament

El nombre de casos actius per la Covid-19 és de 472, dels quals 43 es troben al Cedre

Per Lídia López

Grafic de casos
Grafic de casos | César Arquíñigo

El nombre de persones actives per coronavirus va tornar a incrementar. Tot i la situació de relativa tranquil·litat que presenta l’evolució epidemiològica de la malaltia al Principat els darrers dies, les persones positives reconegudes ahir eren un total de 472 persones, una més que la jornada anterior.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet va especificar, durant la roda de premsa d’ahir, que d’aquestes 472 persones, 43 rebien tractament a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Aquest nombre incorporava els 18 ingressats a l’UCI del centre, i a més, que 14 requerien de la ventilació mecànica. Els 4 restants, ja havien estat extubats i es trobaven en procés de poder ser traslladat a planta.

El titular de Salut també va parlar de la situació que es vivia a El Cedre. Al sociosanitari, hi ha 43 padrins positius per la Covid-19. Aquí, també s’està tractant a 17 avis provinents de Salita que també han estat diagnosticats. A més, Benazet també va compartir que hi havia 9 residents del centre que estaven en convalescència esperant per la confirmació d’un resultat negatiu que confirmaria que han superat el coronavirus. Un cop el tinguin, rebran l’alta i podran tornar a casa amb les seves famílies.

Pel que resta dels casos actius, també va especificar estaven inclosos 12 agents dels cossos especials i 61 professionals sanitaris.

Bona evolució de les altes

La darrera dada que va compartir el ministeri pel que fa al nombre de positius totals que s’havien comptabilitzat, va tornar a presentar indicis d’estabilització. Tot i això, les dades presentades van indicar un augment en 9 casos més. D’aquesta manera, el total de positius des de l’esclat de l’epidèmia al país el passat mes de març era de 682 persones infectades. 
Pel que fa a el nombre total d’altes, aquest evoluciona de manera favorable dia rere dia. Les darreres jornades, s’estan registrant una mitjana de cures diàries de la Covid-19 que ronden la desena de persones. Ahir, es van confirmar 8 noves recuperacions, que engreixaven la xifra total a les 177 persones curades.

La millor dada del dia va ser respecte el nombre de víctimes. Segons el ministre,les darreres hores i fins el dia d’ahir,  no es va registrar cap nova defunció per la malaltia. Per tant, el nombre traspassos totals que havia costat el coronavirus era de 33. Es manté la dada respecte l’últim anàlisi. 

Objectiu: mantenir les xifres

El ministre Benazet va tornar a recordar la necessitat de seguir complint amb el confinament. Tot i que el nou protocol de sortides permet una lleugera obertura del tancament com no haviem vist fins ara, Benazet va insistir en la necessitat de seguir les normes d’higiène i seguretat adeqüades per tal de mantenir les darreres dades. I de fet, va recordar que enlloc s’ha pogut comprovar l’estacionalitat del virus, motiu pel qual les haurem de mantenir duran unes quantes setmanes més.

El titular de Salut va destacar que s’ha aconseguit frenar la corba de contagis. Per aquest motiu, aquesta corba presenta ara una forma molt més plana. I és precisament per aquesta recessió dels nous contagis i bon ritme de recuperacions dels casos confirmats que s’ha pogut mantenir el correcte funcionament de l’hospital i els altres serveis de cures. «No col·lapsar el sistema sanitari és el nostre taló d’Aquil·les» va destacar Benazet. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT