PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Uns play-off amb vuit o deu equips, una altra opció per acabar l’ACB

L’ABP recorda que alguns jugadors que han marxat als seus països, com Walker, no podran tornar per competir

Per El Periòdic

El president de l’Associació de Basquetbolistes Professionals, Alfonso Reyes.
El president de l’Associació de Basquetbolistes Professionals, Alfonso Reyes. | EFE

La incògnita sobre com acabarà la reunió del pròxim dilluns en la qual es decidirà el futur del bàsquet espanyol i del MoraBanc Andorra és màxima. Després d’haver sortit a la llum la proposta de fer uns play-off amb 16 equips a les Illes Canàries i sense descensos, ara una altra possibilitat és que es faci un torneig final amb vuit o 10 equips i que tampoc hi hagi descensos. 

Per tant, sembla que en qualsevol cas, el Montakit Fuenlabrada i el Movistar Estudiantes mantindran la categoria. Aquesta opció la va fer pública l’Associació de Basquetbolistes Professional (ABP), que veuen «inviable» que es pugui competir més enllà de mitjans juliol. «Si es reprengués la competició, no seria amb els 18 equips, sinó amb vuit o deu màxim, i segurament no aniria molt més enllà de meitat de juliol», va explicar el president de l’ABP, Alfonso Reyes, durant una roda de premsa per videoconferència. En el cas que això fos possible, una cosa que el sindicat de jugadors veu «complicat», l’ABP exigirà que es pugui «garantir la salut» dels esportistes, així com haver de fer una pretemporada «d’almenys vint dies» abans de reiniciar la competició, en la qual hi ha diverses ciutats que podrien ser seu, encara que no hi ha «res aprovat». 

Denúncia

Per un altre costat, l’ABP es va mostrar absolutament contundent i va advertir severament que com els jugadors detectin que no tenen un 100% de garanties de preservar la seva salut, faran una denúncia. Quant a la situació actual dels jugadors, Reyes va explicar que cada club ha realitzat mesures diferents amb els seus jugadors –com Ertos o acords amb les plantilles (a excepció del MoraBanc, que voldria pagar, si es pot, tots els sous)– i va assegurar que els jugadors afectats haurien de veure el seu contracte ampliat en el mateix nombre de dies que hagin estat sota aquesta mesura laboral. Però caldria veure si això permetria jugar al juliol perquè el mateix Reyes va reconèixer la dificultat de poder acabar més enllà del 30 de juny. 

Així mateix, també es va pronunciar sobre el fet que l’emergència sanitària hagi provocat que diversos jugadors, com és el cas del tricolor David Walker, hagin tornat als seus països –alguns amb permís dels seus clubs, uns altres sense ell–, un aspecte que també caldria tenir en compte en cas d’una teòrica represa de la competició si les fronteres no estan obertes: «Hi haurà jugadors que ni tornin, caldrà veure com estan les plantilles si arriba el moment». 

Empipats amb el CSD

Per un altre costat, l’associació va assegurar que tenen «bona comunicació» tant amb l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) i amb la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), encara que va lamentar no haver estat convocats als grups de treballs formats pel Consejo Superior de Deportes (CSD). «Han creat una comissió amb federacions, lligues, en la qual l’única associació d’esportistes és la de futbolistes, la resta no estem cap... Com sempre estem fora de les decisions», va assenyalar Reyes, molt molest amb aquesta situació. En aquest sentit, va insistir en el fet que han intentat tenir una reunió amb la presidenta del Consejo Superior de Deportes (CSD), Irene Lozano, sense èxit, i que van demanar a la institució que «prengui decisions» i «tingui en compte a tots els esportistes».

PUBLICITAT
PUBLICITAT