PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FIFA es planteja que les seleccions no juguin fins al 2021

Per a situació actual

Per El Periòdic

La selecció juga contra Moldàvia.
La selecció juga contra Moldàvia. | FAF

La FIFA s’està plantejant ajornar a tots els partits de les seleccions fins a l’any vinent, de manera que la selecció no disputaria ni la Lliga de les Nacions ni els amistosos previstos durant aquest any. En aquest sentit, encara que la UEFA sí que preveu que es pugui competir al setembre, octubre i novembre, la FIFA té un altre punt de vista de manera que les dues entitats hauran d’arribar a un acord en funció de com evolucioni la pandèmia generada pel coronavirus, tenint en compte a més que el futbol es disputarà a porta tancada durant molt de temps. 

En aquest sentit, el vicepresident de la FIFA, Víctor Montagliani, va explicar a l’agència Associated Press (AP) que «hi ha un risc, sobretot perquè hi ha diversos enfrontaments s que suposen viatges internacionals». Així, va subratllar que «confio que en la finestra de març sigui acceptable jugar, la prioritat és ajudar a les nostres lligues nacionals i després ja analitzarem els esdeveniments». 

També va revelar que «personalment crec que fer-ho abans podria ser desafiant, no només pels problemes de salut a tot el món i els diferents graus de preparació, sinó també pels viatges». «Ara per ara, setembre segueix programat però m’atreviria a dir que no estic segur que es mantingui ferma amb la direcció de la situació que portem ara mateix», afegia, recordant que potser s’haurà de pensar en altres formats per alguns esdeveniments, tot i que es volen celebrar totes les competicions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT