PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els escolars espanyols passaran de curs per llei

Jover no aclareix si les escoles del país reobriran abans que acabi el curs

Per Victoria Gómez Pérez

Entrada al Col·legi Espanyol Maria Moliner.
Entrada al Col·legi Espanyol Maria Moliner. | MARICEL BLANCH

La majoria dels estudiants espanyols tenen garantit el pas al curs següent, segons va anunciar ahir la ministra d’Educació, Isabel Celaá, després d’arribar a un acord amb els respectius consellers autonòmics. Només aquells alumnes amb molt baixes qualificacions abans de la pandèmia repetiran curs, mentre que els que hagin obtingut qualificacions «poc satisfactòries» durant els dos primers trimestres tindran l’opció de millorar-les al mes de juliol, quan es preveuen obrir les escoles per oferir reforç i repàs. Malgrat tot, Celaá va assegurar que no es tracta d’un «aprovat general», ja que es continua avaluant de forma continuada telemàticament.

El ministre Portaveu, Eric Jover, però no va voler fer valoracions al respecte, ja que en aquests moments el Govern encara s’està estudiant la possibilitat de reobrir els centres educatius abans que acabi el curs, una opció totalment descartada al país veí del sud. 

En una línia semblant, el president de la república francesa, i copríncep, Emmanuel Macron, va anunciar fa un parell de dies que els escolars espanyols toraran a les aules el pròxim 11 de maig. Malgrat que la notícia no va ser ben rebuda pels mestres, que exigeixen més garanties davant els riscos als quals es poden exposar, Macron ho va considerar una «mesura social per acabar amb les desigualtats del confinament». 

Aquesta opció, però, de moment tampoc es contempla a Andorra, perquè com va dir Jover aquest dimarts, abans de reobrir les escoles, el Ministeri de Salut haurà de donar el seu vistiplau. «La salut preval per sobre de l’Educació, sigui quin sigui el sitema i faci el que faci França o Espanya», va sentenciar el ministre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT