PUBLICITAT

El trànsit nacional d’internet creix un 165%

El trànsit nacional d’internet creix un 165%

Per Julià Rodríguez

| Maricel Blanch

Els quinze dies de confinament de la població del passat mes de març han suposat que s’hagi registrat un volum de trànsit d’internet molt superiors al d’altres anys. Així ho posen de manifest les xifres facilitades per Andorra Telecom, segons les quals el trànsit nacional d’internet per fibra òptica es va incrementar el mes passat un 165% respecte al 2019, el que significa que “giairebé tripliquem”. L’explicació, tal com indica el portaveu de la societat, Carles Casadevall, està en l’elevada utilització de les plataformes d’streaming per tal dels usuaris. D’aquesta manera, s’ha passat d’un consum de 4.600 TeraBytes que hi va haver al març de l’any a passat a un de 9.300 TB en el 2020.

 Pel que respecta al trànsit internacional d’internet també s’ha notat la crisi del coronavirus, però menys, ja que va augmentar un 76% respecte a l’any interior, el que vol dir que “gairebé hem doblat”. Així, s’ha passat d’un consum per client de 128 GB al març de l’any passat, a 255 GB al mateix mes d’enguany. Casadevall no dubta en qualificar tots aquestes números com a ”espectaculars”.

Pel  que fa al trànsit de veu també hi ha hagut “força canvis” en relació al 2019. I és que, quant a les trucades nacionals, els minuts de trucades han crescut un 31% si la comparació es fa amb el març de l’any passat. Això vol dir que al març del 2020 els minuts de trucades han estat un 50% superiors als que es van registrar al febrer d’aquest mateix any. Per la seva banda, les trucades a la xarxa mòbil van augmentar al març un 36% respecte al 2019. Durant el març de l’any passat els clients van trucar una mitjana de 60 minuts al mes, mentre que al d’enguany ho han fet 82 minuts al mes.”Un increment força notable, tenint en compte tots els altres mitjans que hi ha per comunicar-se com WhatsApp, Skype, etc”, segons explica Casadevall. Finalment, les trucades internacionals també han crescut, en aquest cas un 6%.

On sí s’ha notat una davallada, tot i que molt lleu, ha estat en el consum d’internet al mòbil amb relació a la tendència que hi havia al gener i febrer, “tot i que s’ha consumit més que al març de l’any passat”. D’altra banda, les dades d’Andorra Telecom reflecteixen també que al març d’enguany la quantitat de mòbils contractats no ha canviat, mentre que quant als accessos a internet cal esmentar un canvi “poc considerable”.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT