PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'FC Andorra acabarà novè a la lliga amb la decisió proposada per l'RFEF

Rubiales traslladarà la proposta a les federacions territorials

Per El Periòdic

L'FC Andorra entrena a Prada de Moles.
L'FC Andorra entrena a Prada de Moles. | @fcandorra

El president de l'RFEF, Luis Rubiales, ha enviat avui una carta als seus homòlegs de les federacions territorials amb la finalitat de donar a conèixer un conjunt de reflexions que han sorgit tant de la reunió que avui dimarts s'ha celebrat amb el Consejo Superior de Deportes (CSD) com del treball d'anàlisi interna fet i de la necessitat de projectar el futur immediat del futbol nacional. En la reunió s'ha traslladat al CSD la necessitat de tenir un marc de seguretat jurídica, social i econòmica per protegir tant als clubs espanyols com als seus esportistes. 

En aquest sentit, l'RFEF articularà immediatament una ronda de contactes a través dels presidents de les territorials per conèixer totes les sensibilitats dels agents del futbol i que es posaran en comú la setmana vinent en una nova comissió de presidents territorials. Per tant, es proposarà donar per finalitzada la competició regular mitjançant un mecanisme exprés plantejat a través d'un model uniforme en tot el futbol no professional espanyol dut a terme de la mateixa manera en totes les comunitats autònomes i, per tant, l'FC Andorra acabaria en novena posició a la lliga, sense opcions de poder lluitar per l'ascens, ja que desenvoluparia un mecanisme exprés d'ascensos mitjançant un sistema de play-off a partit únic, si pot ser amb un sistema de concentració, amb la finalitat de garantir, almenys, el mateix nombre d'ascensos que estava previst en l'inici de la competició. 

En aquesta situació excepcional, no hi hauria descensos en la present temporada. En aquest sentit, es treballarien els mecanismes oportuns per incrementar el nombre d'equips per grup o per fer nous grups amb una vigència màxima de tres o quatre temporades fins a corregir la situació que torni a equilibrar la situació. Aquestes actuacions es durien a terme en Segona B, Tercera, en les competicions d'àmbit estatal del futbol femení i futbol sala així com en totes les competicions estatals de la categoria juvenil i per tant, afectaria també el CE Sant Julià. 

També hi ha el debat de les categories inferiors però s'ha de veure quin és exactament el model idoni en aquest cas, tenint en compte molts altres paràmetres. També s'ha donat a conèixer que el Fons de Garantia Salarial de l'RFEF es multiplicarà per dues per a esmenar qualsevol contingència inesperada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT