PUBLICITAT

Fàbrega agraeix que es tingui en compte els fronterers

L’alcalde de la Seu veu “normal” que no tinguin dret a la reducció del lloguer

Per Julià Rodríguez

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega.
L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, va expressar ahir la seva satisfacció perquè el segon paquet de mesures que prepara el Govern per fer front a la crisi econòmica pel coronavirus tingui en compte els treballadors fronterers. En concret, va afirmar que estan “contents” que s’inclogui també aquest col·lectiu en la regulació de la suspensió temporal dels contractes de treball (STCT), evitant d’aquesta manera que pugui haver qualsevol tipus de discriminació amb relació a les persones que resideixen al país. Tot i que els treballadors fronterers tindran els mateixos drets que els residents quan l’empresari decideixi acollir-se a aquesta figura, que s’introdueix per primer cop a la legislació, no es podran beneficiar de la reducció del lloguer de l’habitatge en un 20%. Una cosa que, segons Fàbrega, és “normal” tenint en compte que l’habitatge pel qual s’està pagant se situa fora d’Andorra.

La voluntat del consistori de la Seu d’Urgell és estar atent a les mesures d’ajuda que finalment acabin aprovant el govern central i la Generalitat per als treballadors que es quedin a l’atur o es vegin afectats per un ERTO per determinar possibles accions complementàries que s’engegarien a nivell municipal. Fàbrega va agrair també la col·laboració del Govern en l’actual crisi sanitària pel coronavirus, i en concret per haver permès el trasllat a l’UCI de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell d’un malalt provinent de la Seu d’Urgell. Segons l’alcalde de la capital de l’Alt Urgell, la possibilitat que Andorra pugui acollir afectats greus per aquest virus procedents del territori veí “és una tranquil·litat per nosaltres”.

També amb relació als treballadors fronterers, Compromís x la Seu, a l’oposició, ha proposat a l’equip de govern de l’ajuntament una línia extraordinària d’ajuts per als que es vegin afectats laboralment per la crisi del coronavirus. En concret, aquest partit demana que es creï una prestació d’atur per als fronteres amb problemes laborals. D’altra banda, l’Associació d’Aturats del Pirineu ha enviat una carta a l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, en què es demana que els fronterers no quedin desprotegits.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT