PUBLICITAT

Detingudes tres persones de països de l'est que tenien identitats falses

  • La Policia apunta que aquests pretenien obrir una discoteca i comptes bancaris
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Agents de proximitat, durant una de les operacions en què s'enforteix el nombre d'aquests efectius Foto: TONY LARA

La Policiava detenir un home búlgar que pretenia obrir un local nocturn al Principat utilitzant una identitat falsa i obrint comptes bancaris andorrans fent ús d'aquesta identitat. Amb ell també s'han detingut dues persones més, un altre home búlgar de 32 anys i la seva parella, una dona romanesa de 21 anys. La identitat del principal implicat està pendent de confirmació per la Interpol. Els tres han passat ja a disposició judicial i estan ingressats al centre penitenciari de la Comella.

Els fets es remunten al passat mes de setembre, quan la Policia va detectar que dos homes de nacionalitat búlgara feien llargues estades a Andorra en hotels de cinc estrelles. Un d'ells, el principal implicat en la trama, utilitzava una identitat falsa mantenint la nacionalitat búlgara d'un home de 28 anys, segons les verificacions fetes per la Policia amb Interpol.

La investigació dóna els fruits / Tres mesos després, el dos de desembre, la Policia va detectar novament la presència de la mateixa persona acompanyada d'altres allotjats en dos hotels d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, i amb una factura pendent de pagament que ascendia a 6.186 euros.

L'endemà, 3 de desembre, i després de les investigacions pertinents, es va detenir el principal inculpat, l'home búlgar d'identitat falsa de 28 anys i pendent de confirmació per al Interpol, així com un altre home de nacionalitat búlgara de 31 anys i la seva parella una dona de 21 anys, en aquest cas de nacionalitat romanesa.

En la detenció, la Policia va procedir a la incautació de vàries emissores de radiofreqüència, una escopeta de caça, una pistola de fogueig i targetes de crèdit de bancs andorrans contractades amb la identitat falsa.

Intenció d'obrir una discoteca / L'objectiu dels detinguts era obrir una discoteca al país amb la identitat falsa del principal implicat, al mateix temps que obrir comptes bancaris andorrans. Al negoci tenien previst la incorporació els altres dos detinguts, així com una darrera persona, també de nacionalitat búlgara, que la Policia tindria controlada, segons va manifestar.

Entrada amb identitat falsa / El passat juliol, la Policia també va detenir un home amb documentació falsa al punt fronterer de Porta. Els fets es remuntaven al maig, quan la Policia va controlar un home que es va identificar amb un permís de conduir rus i que va aixecar les sospites dels agents, fins que efectius de l'Àrea de Policia Criminal van determinar que era fals. Posteriorment, es van fer les corresponents demandes a través de l'Oficina Central de la Interpol a Andorra, i es ve rebre la resposta de la Interpol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT