PUBLICITAT

El projecte per regular el comerç electrònic, a final d’any

La Cambra de Comerç no ha aturat els treballs tot i l’actual crisi sanitària

Per Julià Rodríguez

El president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol.
El president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS) ja ha fa temps que demana una legislació que faci possible el comerç electrònic més enllà de les fronteres del país. La crisi sanitària pel coronavirus i la paralització econòmica que ha comportat no han significat una aturada en la feina que l’entitat està portant a terme sobre aquesta qüestió, sinó ben al contrari ja que ara s’ha vist encara més la necessitat d’una regulació sobre aquest tipus de venda. El president de la CCIS, Miquel Armengol, considera que el treball que s’ha estat fent en els darrers mesos pot donar els seus fruits en l’últim trimestre d’aquest any.  “Nosaltres direm els retocs que s’haurien de fer en reglaments o lleis i els posarem en mans del Govern”, ha explicat Armengol.

En aquest sentit, la setmana vinent hi ha prevista una nova reunió de tots els agents implicats, entre ells també per exemple Actua, per avançar en els treballs que s’estan fent amb l’ajuda d’un assessor contractat amb aquesta finalitat. La regulació del comerç online o l’e-commerce és una qüestió de la s’ha estat parlant al llarg dels últims anys, i de fet ja fa temps que fins i tot consta com a proposta en alguns programes electorals.  No ha estat fins als últims sis mesos, però, quan la Cambra de Comerç ha decidit donar-li una embranzida perquè, d’una vegada per totes, aquest projecte es pugui materialitzar.

No es tracta, segons explica Armengol, que els comerços puguin vendre els seus productes mitjançant aquest model a dins del país, cosa que ja es pot fer si es disposa amb l’autorització pertinent, sinó a tot el món, amb l’increment de negoci que això pot suposar, tot i que ho hi ha dades al respecte.  “El que volem és que donar als comerços una possibilitat que no existeix en aquests moments i que es puguin obrir a l’exterior”, explica Armengol. De fet, la CCIS ja ajuda actualment els comerços que estan interessats a disposar de les eines informàtiques adequades, així com la formació corresponent, per desenvolupar la venda online.

Els comerciants s’han queixat aquests dies de la competència deslleial que suposa que puguin arribar articles de fora a través del comerç electrònic i, en canvi, el decret del Govern prohibeixi la venda online a l’interior de tots els productes que no siguin de primera necessitat. En aquest sentit, l’executiu ha anunciat que pot haver canvis en properament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT