PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS demana rebaixar fins al 40% els preus del lloguer

López acusa el Govern d’haver «abandonat» els autònoms

Per Victoria Gómez Pérez

Vista general del centre d’Escaldes-Engordany.
Vista general del centre d’Escaldes-Engordany. | MARICEL BLANCH

El Partit Socialdemòcrata (PS) entra avui una vuitantena d’esmenes contra el projecte de llei del segon paquet de mesures urgents per fer front a la Covid-19. Entre aquestes, el president del Grup Parlamentari, Pere López, va avançar ahir que hi haurà, sobretot, referències a una reducció generalitzada dels preus del lloguer del 40%, i no del 20% com proposa l’Executiu. En aquest sentit, López va considerar que «els que han de fer més esforços són els que més tenen» i, pel que fa als lloguers, correspon a «la banca i als propietaris de pisos».

Tanmateix, es farà especial èmfasi als treballadors per compte propi, segons el PS, «els grans oblidats del Govern en aquesta crisi». A parer seu, les propostes estipulades fins ara «no són suficients», a més de «molt difícils de tramitar». 

 

Consell General inexistent

El líder socialdemòcrata també va aprofitar la roda de premsa telemàtica d’ahir per lamentar el poc protagonisme del Consell General a l’hora de suggerir solucions. «La institució ha estat inexistent, tota l’atenció l’ha acaparat el Govern», va criticar, tot admetent que el munt d’esmenes presentades són fruit, precisament, «d’aquesta manca de col·laboració». Així, va insitir que «és important que els ciutadans sàpiguen que, tot i que el Govern diu que les mesures han estat consensuades amb tots els partits, no és veritat. És un projecte de llei de la majoria».

Malgrat que el primer paquet va ser aprovat per unanimitat, López va deixar la porta oberta a votar contra el segon, ja que «encara no ho hem pogut acabar de decidir» perquè «vam rebre la proposta ahir [diumenge] a les 23:34 hores».

PUBLICITAT
PUBLICITAT