PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les mascaretes de tela podrien ser la solució pels nens

Els infants poden transmetre la malaltia tot i no patir-la

Per Lídia López

Alumnes en un centre educatiu
Alumnes en un centre educatiu | MARICEL BLANCH

Els darrers dies, s’ha parlat sobre el caràcter d’obligatorietat que tindrà l’ús de la mascareta a la via pública, especialment de cara a l’inici gradual del futur desconfinament. Els experts en salut han assegurat en reiterades ocasions que no mantenir unes mesures higièniques estrictes i degudament, podrien provocar un rebrot de la pandèmia que tornés a comprometre el servei assistencial del país. Les mascaretes ja es poden trobar fàcilment a totes les farmàcies del territori, i el Govern va limitar la seva venda a dues unitats per persona i 90 cèntims cada una. No obstant això, hi ha un buit que representa als nens i nenes menors de 12 anys, ja que actualment es fa difícil aconseguir mascaretes que s’adaptin a les seves característiques. 

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va assegurar ahir que són conscients d’aquesta mancança i que han buscat referències observant la resta de països i llegint altres recomanacions internacionals, on van poder comprovar que enlloc s’ha pogut resoldre la problemàtica. Per aquest motiu, el ministre va confirmar que la manera que es planteja l’Executiu per poder posar remei a aquest inconvenient seria mitjançant les mascaretes de tela, com les quines ha estat elaborant la població de forma casolana, però adaptades a la mida dels petits d’entre 3 i 12 anys. Benazet, també va destacar que en edats menors a 3 anys, l’ús de mascaretes està contraindicat.

De fet, tal i com s’ha pogut observar al llarg de les setmanes i arreu dels països afectats per la malaltia, la resposta dels infants enfront la Covid-19 els converteix en potencials fonts de contagi, ja que s’ha demostrat que si bé, gairebé no  la pateixen si són infectats, sí poden transmetre-la a la resta de persones. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT