PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les lligues domèstiques podrien tornar a mitjans de juliol

Els nous calendaris de la UEFA implicarien disputar els duels europeus amb l’inici de la lliga nacional

Per El Periòdic

El Vallbanc FC Santa Coloma juga contra l’FC Ordino, aquesta temporada.
El Vallbanc FC Santa Coloma juga contra l’FC Ordino, aquesta temporada. | FAF

La UEFA i l’Associació de Clubs Europeus (ECA) estan plantejant que les lligues domèstiques tornin a mitjans de juliol mentre que la Champions League i l’Europa League es disputarien a partir de l’agost, fet que implicaria que la següent edició de les competicions comencés més tard. Això provocaria que els equips de la Lliga Multisegur Assegurances haguessin de disputar els seus partits europeus coincidint amb el principi de la competició. En aquest sentit, es proposaria un període de tres setmanes de descans per als jugadors i els tècnics abans de tornar a començar el nou el curs, encara que tot serà en funció de com evolucioni la pandèmia generada per la Covid-19. Aquestes dates, avançades per la Cadena Ser, són una opció que s’estudiaran un una nova reunió entre les entitats. El que està clar és que tots els enfrontaments seran sense públic. 

Respecte a les dates de tornada de la lliga nacional, cal recordar que la FAF donarà, almenys, quinze dies als clubs perquè tornin als entrenaments abans de tornar a competir. 

Finestres de fitxatges

Així mateix, també es va fer públic que la FIFA permetrà a cadascuna de les seves federacions que tinguin la capacitat per fixar la seva pròpia finestra de fitxatges, adaptant-los al final dels seus respectius campionats, fet que afecta tant a la Federació Andorrana de Futbol (FAF) com a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). 

Per un altre costat, en la reunió que hi va haver ahir entre LaLiga i el Consejo Superior de Deportes (CSD) es va acordar que els clubs tornaran a la seva activitat habitual de manera unificada, una vegada ho autoritzin les autoritats sanitàries espanyoles. De manera que aquesta decisió afectarà a tots els equips andorrans que competeixen a Espanya.

PUBLICITAT
PUBLICITAT