PUBLICITAT

Seguiment desigual de la cassolada de protesta

Els promotors volen que el Govern tingui en compte els treballadors

Per Julià Rodríguez

Un home participa en la cassolada que va tenir lloc ahir a la nit. / Maricel Blanch
Un home participa en la cassolada que va tenir lloc ahir a la nit. / Maricel Blanch

La primera cassolada d’ahir a les nou de la nit convocada per un grup de ciutadans a través de les xarxes socials contra les mesures econòmiques del Govern per fer front a la crisi pel Covid-19 va tenir un seguiment desigual i més aviat escàs. Els convocants de la iniciativa, que es repetirà cada dia a la mateixa hora juntament amb una apagada de deu minuts de la llum, volen que es tingui en compte els treballadors, amb representants propis més enllà dels sindicats, i no només els empresaris.

Afirmen estar preocupats “per la situació insostenible” en què es troben moltes persones des de la crisi del 2008 i que es veu ara agreujada amb la crisi sanitària pel coronavirus. “A nosaltres ningú no ens pregunta mai res i ja és hora que el Govern es preocupi també pel poble perquè estem farts que passin sempre per sobre els nostres drets”, explica Madelaine Vaz, un dels portaveus d’aquest grup de ciutadans.

Un dels aspectes que preocupa especialment als promotors d’aquesta acció, entre el qual hi ha aturats, temporers i treballadors en actiu, són els lloguers “abusius” i “desproporcionats” que ha de pagar la ciutadania. “Tot puja i la veritat és que nosaltres continuem cobrant sempre la mateixa misèria”, emfatitza Vaz.

Els convocants pensen que no és casualitat que el discurs pronunciat ahir pel cap de Govern, Xavier Espot, fos a la mateixa hora que la primera cassolada de protesta, i van anunciar que estarien atents al seu contingut per decidir futures accions. “A veure si ens dona encara més motius per sortir al carrer”, va dir Vaz. En aquest sentit, van indicar que “sortirem a manifestar-nos” si es considera que és necessari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT