PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'AUTV es defensa de les crítiques i assegura que no pensa retornar l'import total de les inscripcions

L'organització afirma que només un 5,3% dels corredors els hi han demanat el 100% dels diners

Per Albert Ortega

Els corredors a l'anterior edició, el 2019.
Els corredors a l'anterior edició, el 2019. | AUTV.

La cancel·lació de l'Andorra Ultra Trail Vallnord que s'havia de disputar a Ordino entre el 7 i el 12 de juliol a conseqüència de l'expansió del coronavirus va anar acompanyada de la decisió de l'organització de retornar la devolució del 70% de la inscripció si així ho desitjaven els corredors. D'altra banda, els responsables de la cursa van anunciar que es quedaven el 30% restant per pal·liar les despeses de gestió i promoció que hi ha hagut aquests mesos previs en relació amb la preparació de l'esdeveniment. Una elecció que va aixecar polseguera a les xarxes socials amb les crítiques d'alguns usuaris.

Ara l'organització es defensa de les crítiques rebudes a les xarxes socials i assegura que no pensa retornar el 100% del total de l'import de les inscripcions malgrat les queixes presentades a través de l'Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris (ACU). Així, la directora de la cursa, Lídia Martínez, va apuntar que «no hi haurà canvis perquè és impossible. No sé amb quina base demanen el retorn del pagament, ja que per força de causa major no hi ha cap retorn».

En aquesta línia, Martínez va declarar que «ens hauríem d'endeutar per poder fer-ho i a més, tenim la llei de part nostre. Si volen passar a la justícia que ho facin, però legalment no podran perquè estem coberts». Segons l'organització «la despesa que ja està feta per la cursa és més elevada que el 30% de diners que no es retornen».

La directora de la cursa que, en aquests moments es troba elaborant un informe per calcular l'impacte econòmic de l'anul·lació de l'esdeveniment esportiu al Principat, va explicar que «de les 995 demandes que hem rebut fins al moment, només 55 participants s'han queixat de la decisió i han demanat el 100% dels diners. Per tant, les crítiques representen tan sols el 5,3% dels corredors amb els quals hem parlat».

Finalment, Martínez va expressar que «no és just que aquests facin més soroll que la resta que ens agraeixen les tasques de logística. Aconseguir patrocinadors i muntar un gran aparador esportiu pel país no és fàcil. Hi ha un treball darrere».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT