PUBLICITAT

«Al principi agafes por i llavors et comences a plantejar a tota la gent que has pogut contagiar»

Maria Tomàs, una de les animadores del MoraBanc, ha superat el coronavirus aquesta setmana

Per El Periòdic

Maria Tomàs
Maria Tomàs | Mora Banc Andorra

La Maria Tomàs, una de les Snowcheers, les animadores del Bàsquet Club MoraBanc, ha superat el coronavirus després que, a principis de març, presentés simptomatologia i donés positiu a la prova. Segons ha explicat a través de les xarxes socials del club, l'ha passat de manera molt lleu, «com un encostipat» i valora la «sort» que ha tingut: «no vaig tenir ni febre ni tos. Però obres els ulls quan, per exemple, la meva mare m'envia un missatge i em diu que s'ha mort tal persona... llavors penses que has tingut sort de poder-ho passar així».

Un dimecres es va començar a trobar malament. Segons explica, llavors «es començava a sentir alguna cosa relacionada amb el virus a Itàlia, a la Xina, etc. però encara no estava molt viu». Va anar al metge i el diagnostic va ser de quadre víric comú perquè no presentava simptomatologia pròpia de la Covid-19. Al cap d'uns dies, però, van tancar les escoles perquè una de les seves professores estava infectada. Com que ella seguia trobant-se malament, li van fer la prova i va donar positiu. Per altra banda, a resultes del contacte familiar a casa, el seu pare i la seva mare van començar a presentar, també, simptomatologia. Se'ls va donar com a positius sense prova per ser contactes i, així, tots tres han estat gairebé un mes tancats a casa: «no podiem sortir ni a comprar, ni a passejar la gossa, etc. ens vam haver d'aprofitar una mica del meu germà que no viu a casa i és un procés dur. Però ja està, ara ja podem començar a sortir amb seny».

Per altra banda, la Maria ha parlat sobre la gestió emocional de la malaltia des que se la va diagnosticar, un dissabte. De dilluns a dimecres de la mateixa setmana, ella afirma que va fer vida normal perquè no presentava simptomatologia, «al principi agafes por i llavors clar, et comences a plantejar a tota la gent que has pogut contagiar, tens contacte amb moltes persones i això és el que et preocupa: la incertesa... però al final, no hi pots fer res».

Finalment, la Maria ha volgut posar en valor la tasca que està duent a terme el Govern en la gestió de la pandèmia, i ha remarcat la importància que té el fet «d'estimar a tothom que està al nostre voltant. També als polítics, als metges, etc.». Ha considerat que «si tots unim les forces, no deixem de quedar-nos a casa i fem el que ens diuen, perquè al final ens estan protegint perquè ens estimen com a país i com a societat, podrem arribar a vèncer el virus».

PUBLICITAT
PUBLICITAT