PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Jocs Olímpics de 2021, en perill per l'expansió del coronavirus

El director executiu de Tòquio 2020, Toshiro Muto, no garanteix la disputa de l'esdeveniment esportiu

Per Albert Ortega

Toshiro Muto durant una roda de premsa, el juny de 2019.
Toshiro Muto durant una roda de premsa, el juny de 2019. | AP

Els Jocs Olímpics de Tòquio programats entre el 24 de juliol i el 9 d'agost de 2020 en primera instància i entre el 23 de juliol i el 8 d'agost en segona, podrien tornar a canviar de dates a conseqüència de l'emergència sanitària causada per la COVID-19 al Japó.

D'aquesta manera, el director executiu de Tòquio 2020, Toshiro Muto, va afirmar que «no crec que ningú sigui capaç d'assegurar si el virus romandrà sota control el pròxim juliol o no. El Comitè Organitzador no està en una posició per donar una resposta clara».

En aquesta línia, Muto va declarar que «hem pres la decisió de posposar els Jocs Olímpics un any, això significa que tot el que podem fer és tractar de treballar de valent per preparar la cita. Esperem que el pròxim any siguem capaços de superar la crisi del coronavirus».

Sobre la possibilitat de dates alternatives per si no es pogués dur a terme el 2021, Muto va explicar que «més que pensar en plans alternatius, hem de posar tot el nostre esforç en trobar tractaments, medicaments i vacunes per aturar-lo».

A continuació, Muto va respondre sobre l'assegurança en cas de no poder dur a terme els Jocs el 2021 i va apuntar que «Tòquio 2020 ha contractat diverses assegurances, però encara no està clar si l'ajornament dels Jocs serà cobert per elles».

Per últim, Muto va tractar de silenciar els rumors que diuen que el Comitè Olímpic Internacional (COI) estaria planejant fer un tour amb la flama olímpica com un símbol de lluita contra el virus. Així, una de les veus amb més pes a dins de l'organització de l'esdeveniment esportiu va indicar que «de moment, la flama olímpica és sota control del Japó i no faré més comentaris. En el futur, hi ha la possibilitat que sigui col·locada en algun lloc més».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT