PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El coronavirus frena el nou recorregut del Dakar 2021

Les mesures per aturar la malaltia impedeixen confirmar les rutes de l’edició

Per El Periòdic

David Castera durant la presentació del Dakar.
David Castera durant la presentació del Dakar. | AFP

L’expansió de la pandèmia global condiciona els esdeveniments esportius del present, però també del futur. És el cas del ral·li Dakar 2021, on tal com va afirmar el director general de la prova, David Castera, en el comunicat del diari argentí Olé «l’organització té en aquests moments d’any una idea bastant precisa de la ruta, però les mesures indispensables adoptades en molts països per combatre la propagació del coronavirus ens impedeix fer-ho de moment».

Tanmateix, el resident al Principat va explicar que «la construcció del Dakar 2021 continua i ens posarem amb contacte com més aviat millor». I és que malgrat faltar nou mesos per la pròxima edició del raid més famós del món, les dificultats que estan trobant els organitzadors per dissenyar el nou traçat i la impossibilitat de viatjar a l’Aràbia Saudita està complicant l’elecció dels nous itineraris.

En aquest sentit, cal recordar que Castera va revelar a EL PERIÒDIC fa un parell de mesos que «el nou Dakar comptarà amb més dunes però millor repartides». A més, va declarar que «el nostre equip està analitzant diferents itineraris per cercar camins menys ràpids».

Missatge d’ànim

Castera també va voler enviar un missatge d’ànim als participats habituals del Dakar. Així, el director de la cursa va indicar que «esperem que tots els competidors estiguin en un bon estat de salut». A més, va recordar la importància de seguir les recomanacions de les autoritats «les prioritats són respectar les instruccions, cuidar-se un mateix i a la família».

Finalment, el representant del ral·li va empentar a la població a estar units «hem d’enfrontar-nos al desafiament amb unitat per sortir d’aquesta situació com més ràpidament millor».

PUBLICITAT
PUBLICITAT