PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Infantino planteja que al juliol o l’agost tornin les competicions

El president de la FIFA pensa en la salut i la seguretat i que «no val la pena arriscar la vida per un partit»

Per Albert Ortega

Gianni Infantino durant una roda de premsa de la FIFA, el passat març.
Gianni Infantino durant una roda de premsa de la FIFA, el passat març. | AFP / M.B.

El president de la FIFA, Gianni Infantino, va aprofitar la conferència en línia de la FIFA dirigida per Ronaldo Nazario per enviar un missatge a les federacions que pertanyen a l’organisme i afirmar que «primer va la salut. No es jugarà al futbol fins que no hi hagi cap mena de risc, ja que no val la pena arriscar la vida per un partit. Això podria ser el juliol o l’agost». Així, el dirigent de l’ens internacional va afegir que «la situació és seriosa. Jugarem quan puguem, però si hi ha riscos, no es jugarà perquè el futbol no és la prioritat».

En aquesta línia, en un comunicat remès a la Reial Federació Espanyola (RFEF), Infantino va indicar que «li dic a les persones que diuen que començarà el futbol en una, dues o tres setmanes que s’iniciarà quan es pugui. Seria més que irresponsable obligar que les competicions es reprenguessin si la situació no és segura al 100%».

Tot seguit, el dirigent va declarar que «si hem d’esperar, esperarem, però no mereix posar cap vida humana en joc per cap partit, competició o lliga fins que no ho autoritzin els governs. Totes les persones han de tenir això al cap».

LA FIFA prepara el llançament d’un fons d’emergència econòmic per pal·liar els efectes derivats del coronavirus

 

Fons d'emergència

D’altra banda, Infantino també va assegurar que «una de les prioritats en les quals treballa la FIFA és el fons d’emergència». Sobre la creació d’aquest pla econòmic, el dirigent suís va puntualitzar que «quan el futbol està en situació de necessitat, hem de pensar què fer per poder ajudar-lo».

En aquest sentit, el dirigent va exposar que «ens trobem amb una situació financera sòlida i com aquests diners no són de la FIFA, sinó del futbol, estem avaluant l’impacte financer del virus per preparar la resposta adequada».

Tanmateix, el responsable de l’ens també va aprofitar per parlar sobre els contractes dels jugadors i va respondre que «estudiem els contractes dels futbolistes i el mercat de fixatges per mostrar flexibilitat i sentit comú en el nostre enfocament jurídic de cara al futur. Analitzarem com ajudar als clubs amb aquest fons».

Guerra oberta entre l'AFE i la RFEF

L’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) durà a terme accions legals contra la Reial Federació Espanyola (RFEF) després de la filtració d’àudios que es va produir arran de la reunió entre dirigents de LaLiga, la RFEF i l’AFE de dimarts passat en considerar que vulnera la Llei de Protecció de Dades que recull el Codi Penal espanyol en l’article 197.

Segons els àudios compartits per la Cadena Ser, el president de l’AFE, David Aganzo, es mostra suposadament flexible sobre la idea de descansar cada 48 o 72 hores quan es reprengui la competició i per tant, d’estrényer el calendari a canvi de perjudicar els jugadors.

Unes declaracions que anirien en contra de la postura de jugar cada tres dies que sempre ha defensat l’AFE. A més, aquests dubtes respecte a un aspecte clau a l’hora de reprendre l’activitat futbolística significaria una contradicció amb el que hauria acordat el representant amb el gremi de futbolistes. Per la seva part, el president de l’RFEF, Luis Rubiales, va afirmar que «per garantir la salut dels jugadors ha d’existir un mínim d’hores de descans, sense flexibilitat».

Punts polèmics

Un altre punt discutit a la reunió va ser la celebració dels partits durant els mesos d’estiu on les temperatures poden arribar a 30 o 40 graus segons els diferents territoris que conformen l’Estat espanyol. Així, Rubiales va preguntar «permetrem que es televisin els partits a les 18.00 h, 19.00 h i les 20.00 hores a 30 graus?».

A continuació, el president de la federació va apuntar que «potser la lliga ha d’entendre que perquè això funcioni només es pot jugar diumenges i dijous o dissabtes i dimecres».

Per la seva part, el secretari de LaLiga, Carlos del Campo, va deixar clar que era molt d’hora per arribar a cap mena d’acord, ja que «no sabem si començarem ni quan ho farem». Finalment, Del Campo va dir que «hem d’esperar una mica a veure com es desenvolupen les setmanes i ser més reflexius».

PUBLICITAT
PUBLICITAT