PUBLICITAT

Andorra la Vella

Primavera perduda i estiu preocupant

Prop d'una desena d'establiments han decidit no obrir fins a l'hivern

Per Tatiana Navarro

Diversos establiments hotelers situats al centre del Principat.
Diversos establiments hotelers situats al centre del Principat. | TONY LARA

Les restriccions de mobilitat tant al Principat com als països veïns fan que el sector hoteler doni la primavera "per perduda". El president de la Unió Hotelera, Carles Ramos, ha explicat a EL PERIÒDIC que les previsions que l'associació d'establiments va fer pública ahir, on auguraven menys d'un 20% de reserves de cara a l'estiu, suposen "menys del 50% que l'estiu passat". Unes dades elaborades a partir de les reserves existents i augurant que a partir del mes de juny hi pugui haver més moviment de persones en els països veïns cap a Andorra.

L'estudi de l'ocupació per als pròxims mesos ha fet que 8 establiments de l'associació hagin decidit no tornar a obrir les portes dels hotels fins a la temporada d'hivern. "Estarien perdent diners", ha afirmat Ramos. Des de l'UHA creuen que la campanya d'Andorra Turisme per atraure visitants de proximitat és "bona en una primera impressió", però no servirà per recuperar les reserves per igualar-les a una temporada d'estiu semblant a les dels anys anterior. L'associació va mantenir ahir una reunió telemàtica amb el ministeri de Turisme per conèixer les línies mestres d'una estratègia que ahir el ministre portaveu, Eric Jover, va definir de "molt agressiva".

El sector hoteler, amb tot, continua a l'espera de conèixer el conjunt de propostes de la segona tanda de mesures excepcionals per pal·liar els efectes de la crisi sanitària, que es votaran al Consell General el pròxim 16 d'abril. Un text on quedarà definida la suspensió temporal de contractes, i que els empresaris hotelers "esperen ansiosament" per acabar de decidir si mantindran el negoci obert o bé ajornaran la reobertura fins a l'hivern.

PUBLICITAT
PUBLICITAT