PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S'anul·la la dotzena edició de l'Andorra Ultra Trail Vallnord

L'esdeveniment, que agrupa més de 3.000 corredors de 50 països, s’havia de celebrar entre el 7 i el 12 de juliol a Ordino

Per El Periòdic

Corredors a l’edició de l’any passat de l’AUTV
Corredors a l’edició de l’any passat de l’AUTV | AUTV

La pròxima edició de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, que s’havia de dur a terme a Ordino del 7 al 12 de juliol, queda cancel·lada. A causa de la situació de crisi excepcional i d’incertesa provocada pel Coronavirus, l’organització es veu obligada a anul·lar la dotzena edició de l’esdeveniment.«És una decisió molt dura, però la més raonable i coherent tenint en compte el context actual, ja que no podem garantir un esdeveniment que compleixi totes les condicions de seguretat i de qualitat necessàries per a tots», apunta la directora de la cursa, Lídia Martínez.

En aquesta línia, la direcció exposa que «prendre aquesta decisió ha estat molt complicat i ens sap greu per a totes les parts implicades i per als corredors que esperaven poder viure aquesta aventura, però la situació ho requereix». Tanmateix, l'organització remarca que la imprevisibilitat de l’evolució de la pandèmia i la inviabilitat logística fan que  «posposar l’esdeveniment sigui impossible».

Pel que fa als corredors, els responsables de la competició comuniquen que es retornarà la devolució del 70% de la inscripció si així ho desitgen els corredors. D'altra banda, l'organització indica que «el 30% restant que no es retorna correspon a les despeses de gestió i promoció que hi ha hagut durant aquests mesos previs en relació amb la preparació de l’esdeveniment». En aquest sentit, Martínez explica que «poder decidir-nos amb tres mesos d'antelació ens permet contenir algunes despeses però, malauradament, gran part d’elles ja estan efectuades o compromeses».

Finalment, els organitzadors també donen l’opció als corredors de col·laborar amb la Creu Roja Andorrana mitjançant la donació a aquesta ONG de tota o part de la devolució dels diners.

PUBLICITAT
PUBLICITAT