PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’atletisme descarta les marques durant el confinament

Pol Moya considera que és una «bona decisió que aporta igualtat» per part de l’organització

Per Albert Ortega

Moya competint a Eivissa.
Moya competint a Eivissa. | POL MOYA

La Federació Internacional d’Atletisme va fer oficial ahir la suspensió del període de classificació pels Jocs de Tòquio 2020 des del 6 d’abril fins al 30 de novembre. En altres paraules, els resultats aconseguits durant aquests mesos no seran vàlids per aconseguir el bitllet a la cita olímpica ni per les classificacions mundials, encara que les marques es registraran amb «objectius estadístics».

En aquesta línia, el termini per accedir als Jocs s’obrirà el pròxim 1 de desembre de 2020 i continuarà fins a la nova data límit establerta pel Comitè Olímpic Internacional (COI): 31 de maig de 2021 pels 50 quilòmetres marxa i marató i el 29 de juny del mateix any per la resta de categories. Per tant, el període de classificació s’allargarà quatre mesos més a causa de l’expansió de la pandèmia global.

Tanmateix, World Athletics va aprofitar per aclarir que els atletes que ja van obtenir la marca per ser a Tòquio, la mantindran. Per la seva part, l’atleta del Principat, Pol Moya, va indicar que «és una bona decisió perquè  aporta igualtat a tots els atletes. Alguns poden entrenar als Estats Units o Bèlgica, però d’altres no ho podem fer». A més, ahir l’organització també va publicar les noves dates del Mundial de 2022 a Eugene (Estats Units), que va haver de ser ajornat a conseqüència dels Jocs Olímpics al Japó.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT