PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern defensa una «campanya agressiva» per atraure el turisme

El sector hoteler amenaça amb no tornar a obrir fins a la pròxima temporada d’hivern

Per Tatiana Navarro

El ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, en la roda de premsa d’actualització de les dades de la crisi sanitària.
El ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, en la roda de premsa d’actualització de les dades de la crisi sanitària. | SFGA / CESTEVE

L’Executiu preveu dificultats per recuperar el ritme de l’activitat econòmica un cop s’aixequin les restriccions de moviment tant al Principat com als països veïns. Dificultats a les quals la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) va posar ahir xifra, amb una previsió de menys del 20% en els mesos d’estiu i de menys del 10% fins a l’octubre. Motiu pel qual el 20% dels establiments associats s’estarien plantejant no tornar a obrir fins a la pròxima temporada d’hivern.

«La Unió Hotelera treballa amb els seus propis escenaris, però és cert que el grau d’incertesa és elevadíssim», va afirmar ahir el ministre Portaveu, Eric Jover. Enfront de la inseguretat, el ministre va recordar la feina d’Andorra Turisme per planificar una campanya «molt agressiva» dirigida al turisme de proximitat. 

 

Repercussions econòmiques

No només és el sector turístic qui pateix les conseqüències, sinó que la globalitat de les pèrdues també repercuteix en la recaptació dels tributs i en l’endarreriment d’aquests per no ofegar a la ciutadania. 

«El menyscapte per a l’Estat és evident», va afirmar el ministre, també perquè ha hagut de fer una despesa molt elevada i sense preveure en material sanitari. «Amb un tancament de dos mesos, l’impacte directe en l’economia és de 45 milions d’euros», va reconèixer Jover. Un obstacle per al qual l’Executiu ha injectat 200 milions d’euros en ajudes en els sectors econòmics amb el primer paquet de mesures.

 

Ajuts al lloguer

Afers Socials va atorgar dos milions d’euros per als ajuts al lloguer del 2020. De les 1.454 sol·licituds, se’n van resoldre el 74%. A més, a conseqüència de la crisi sanitària, les persones amb la sol·licitud aprovada no hauran de presentar els rebuts del 2020, sinó que la informació presentada amb anterioritat ja serà vàlida. Un cop acabat el confinament, Jover va avançar que el ministeri duria a terme les validacions escaients.

 

Assetjament

Tot i que els centres escolars estiguin tancats, el ministeri d’Educació va ampliar el radi d’impacte de l’aplicació B-Resol als alumnes de 12 a 18 anys dels tres sistemes educatius. 
L’aplicació, que des del curs passat s’utilitza per detectar casos d’assetjament escolar a les aules, vol mantenir-se en actiu per part del ministeri per detectar aquells casos que, amb l’aïllament, s’hagin pogut desplaçar a les xarxes socials. A més, també donarà suport a possibles problemes que es puguin generar a les llars dels estudiants lligats amb elconfinament.

En utilitzar l’aplicació, els alumnes podran escollir si volen parlar amb les persones tècniques del ministeri  d’Educació o bé amb diversos psicòlegs voluntaris del Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra, així com les persones de referència habituals de cada centre educatiu.

 

Subhasta de bovins

A través d’un comunicat, el Govern va informar de la celebració de la subhasta de la 9a Fira Concurs de mascles de raça bruna. Esdeveniment que, per primera vegada, es fa de manera telemàtica gràcies al material audiovisual aportat pels ramaders. Així, el ministeri d’Agricultura continua aportant per establir una autòctona de bovins al país, adaptats a l’alta muntanya i a les condicions climatològiques.

PUBLICITAT
PUBLICITAT