PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els 39 professionals sanitaris cubans s’incorporen al SAAS

Disminuiran l’estrès dels professionals sanitaris

Per Judith Sáez

| El Periòdic

La quarantena de sanitaris que van arribar de Cuba ja s’han incorporat al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària. Ho van fer ahir al matí, distribuint-se en diferents torns i serveis existencials del país amb l’objectiu de relaxar el col·lapse de l’administració així com, dels professionals sanitaris. El concret, les noves incorporacions són 12 metges i 27 infermers. Entre els quals hi ha especialistes en medicina intensiva, internistes, anestesistes i hematòlegs.

Des de Govern informen que «tots ells van rebre una primera formació la setmana passada i se n’aniran fent més mentre duri la seva estada al Principat». A més, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, també va emfatitzar en què el suport dels sanitaris voluntaris cubans no només permetrà cert descans als treballadors de la salut andorrans sinó que alhora permetrà que disminueixi la pressió a l’Hospital. En especial, a la Unitat de Cures Intensives. De fet, aquesta àrea era el focus a reforçar per part dels tècnics experts del Govern.

El cas positiu

Els professionals sanitaris van arribar del Carib a Andorra el passat 29 de març donant resposta a l’ajut que es va sol·licitar i gestionar des del Ministeri d’Afers Exteriors, amb la ministra Maria Ubach al capdavant. Tanmateix, la circumstància que un dels professionals donés positiu en coronavirus poc després de la seva arribada, va endarrerir la incorporació de tot l’equip als SAAS fins a l’actualitat. Seguint els protocols, el sanitari actiu va ser aïllat all Cedre i els seus companys posats en quarantena a l’hotel on s’allotjaven, fins que es va determinar que no estaven infectats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT