PUBLICITAT

Els comerciants demanen restringir l’entrada de mercaderies

El Centre Històric treballa en un pla per potenciar el comerç de proximitat

Per El Periòdic

Centre històric d'Andorra la Vella
Centre històric d'Andorra la Vella | ANA

L’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella treballa en un pla d’impuls destinat al comerç de proximitat. En aquesta línia, el dimarts van trametre una carta al Ministeri d’Economia demanant la restricció d’entrada de mercaderies comprades en línia fora d’Andorra, que no siguin essencials, amb l’objectiu de garantir la salut pública, no perjudicar el comerç intern i evitar les concentracions de persones davant de les oficines de correus. Segons va puntualitzar la presidenta de l’associació, Anna Riberaygua, «davant de la situació generada per la crisi sanitària, veiem el futur de la petita empresa amb molta preocupació». 


Concretament, consideren un «greuge comparatiu» el fet que el comerç andorrà no pugui oferir servei de venda en línia mentre que sí que es permet comprar i rebre mercaderies des de l’exterior. 


També es va demanar que s’autoritzi la possibilitat de fer comandes telemàtiques i/o telefòniques als comerços del país. Segons expliquen, les mercaderies es lliurarien quan s’aixequi el confinament, moment en el qual el client les podria recollir a l’establiment on les hagués comprat. Així, «no s’interferiria amb les normes sanitàries establertes pel Govern fins ara perquè durant el confinament no hi hauria contacte interpersonal». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT