PUBLICITAT

Més de 300 persones no tenen feina ni ingressos segons l’USdA

Gabriel Ubach demana una resposta contundent de l’estat davant d’aquest fet

Per El Periòdic

Gabriel Ubach
Gabriel Ubach

La Unió Sindical d’Andorra (UsdA) va informar, ahir, que existeix una plataforma a les xarxes socials anomenada “Covid-19 Precarietat Sense Recursos” que ja compta amb més de 300 persones que no tenen feina i que, per tant, no tenen ingressos.


La plataforma ofereix assessorament en temes laborals. Segons va explicar el secretari general de la USdA, Gabriel Ubach, les persones que s’hi han adherit «son gent que no tenien feina abans del coronavirus i també gent que l’ha perdut» durant la crisi sanitària. Va apuntar, també, que «hi ha persones que formen part de tots els sectors laborals. Tot i així, hi ha més dones que homes». 


Segons va explicar el secretari general, els membres de la plataforma van contactar amb els sindicats i amb Govern, i se’ls va derivar  al servei d’ocupació que no els va oferir res més enllà que redireccionar-los a afers socials. En aquest sentit, Ubach va declarar que «des de USdA entenem que això és un problema d’estat, i per tant l’estat ha de donar una resposta contundent».


Per altra banda, Ubach també va relacionar la dificultat en la recerca de feina i la necessitat de gestió governamental amb la situació de pandèmia i  en aquest sentit, va remarcar que «l’estat ha de donar una resposta contundent a la problemàtica que genera el coronavirus a molta gent que té necessitats d’aquest tipus. Nosaltres entenem que l’assistència social està molt bé, però en aquest cas creiem que Govern ha d’anar molt més enllà. Hi ha gent a qui fa tres setmanes que no els entra ni un euro a casa, i n’hi ha d’altra que fa encara més temps».


Tot i així, va mostrar-se optimista davant la possibilitat que el segon paquet de mesures econòmiques que Govern presentarà el dilluns vinent inclogui alguna cosa relacionada amb la petició en qüestió.

Contra la reducció salarial

Ubach va aprofitar per explicar que USdA està «en contra de tota mesura de rebaixa de salari dels treballadors d’Andorra». També va remarcar que «el Govern no s’ha posat en contacte amb nosaltres per explicar-nos res ni per dir-nos res, estan actuant unilateralment.

PUBLICITAT
PUBLICITAT