PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Afers Socials atén una trentena de pares separats amb fills

S'intenta establir un acord entre els progenitors pel règim d’intercanvi

Per El Periòdic

Entrada a la seu del ministeri d'Afers Socials.
Entrada a la seu del ministeri d'Afers Socials. | Arxiu ANA

Entre les problemàtiques socials que ha comportat la crisi de la Covid-19 hi ha la de la custòdia dels fills quan els pares estan separats. En aquest sentit, una trentena de progenitors s’han dirigit al Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut de Govern per plantejar dubtes sobre com procedir, per exemple, en el cas de la custòdia compartida. En aquest sentit, Govern recomana que els fills s’estiguin amb la part de la parella que en el moment del confinament els tingués amb ella. 

A banda d’això, afegeixen que en tots els casos s’ha parlat amb una o amb dues parts, per exposar les recomanacions del Govern i intentar establir un acord entre els progenitors pel règim d’intercanvi, sempre que es respectin les recomanacions sanitàries vigents, especialment fent referència a la reducció de la mobilitat per evitar la propagació del virus.

Per altra banda, Govern ha valorat en positiu l’assessorament amb totes les parelles o persones amb qui s’ha mediat: «el retorn de totes les persones que han realitzat l’assessorament o amb les que s’ha mediat ha estat molt positiva» i afegeixen que, de moment, no s’ha hagut de fer cap derivació als mediadors familiars, que és el recurs del qual es disposa en el supòsit que els professionals del departament d’Afers Socials ho considerin oportú i els pares ho acceptin. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT