PUBLICITAT

Més d’1,3 milions de casos i més de 77.000 morts a tot el món

La major part de morts s’han produït a Espanya, Itàlia i la Xina

Per El Periòdic

Personal desinfectant carrers
Personal desinfectant carrers | PK Bazaar

El virus ha infectat a més d’1,3 milions de persones a tot el món, la majoria a Estats Units amb més de 360.000 casos diagnosticats. Per altra banda, Espanya acumula més de 140.000 casos i ja és el segon país amb més contagiats, seguit d’Itàlia, que ja en registra més de 132.000. 


Seguit d’aquests tres països s’hi situen Alemanya, amb més de 100.000 casos, i França, amb més de 98.000. Els cinc països esmentats han superat el nombre de casos que hi va haver a la Xina, l’epicentre original de la pandèmia, amb més de 81.700 casos registrats. El nombre de morts a nivell mundial supera els 77.000 i el nombre de recuperats, els 293.000.

Repunt de morts i contagis a Espanya

Durant les últimes 24 hores, s’han comptabilitzat fins a 5.478 nous casos de coronavirus al país, una xifra que trenca la tendència a la baixa dels quatre dies anteriors. També ha pujat el nombre de persones mortes en un sol dia, 743. Les xifres que va facilitar el Ministeri de Sanitat ahir mostren, també, que hi ha 7.069 persones ingressades a les Unitats de Cures Intensives (UCI). D’altra banda, 43.208 persones ja han estat donades d’alta. Així, Espanya segueix sent el segon país del món en contagis. És per això que més de 70 països han imposat restriccions als viatges de ciutadans procedents d’Espanya. 


El Govern espanyol prepara una segona etapa que ha de servir per preparar el desescalament de mesures, de cara a un progressiu desconfinament de la població, a partir de la «fotografia» obtinguda amb la realització massiva de testos de coronavirus. Tot i així, el nombre d’aquestes proves disponibles al país és insuficient.

Cauen al mínim els contagis a Itàlia

El país ha registrat 604 noves morts relacionades amb la pandèmia durant les últimes 24 hores. Aquesta xifra suposa un descens de la xifra diària després de l’augment que es va experimentar el dilluns, quan es van registrar 636 morts en un dia. Del total de contagiats a Itàlia, 94.067 segueixen actius. Pel que es refereix al nombre de curats, les autoritats italianes han notificat 1.555 noves altes. En total, 24.392 persones s’han curat al país.

Quarentena a Alemanya

La Cancellera alemanya, Angela Merkel, va afirmar que la Unió Europea s’enfronta a la major crisi des de la seva creació degut a la crisi generada per la pandèmia de coronavirus. En aquest sentit, el país s’aproxima als 1.500 morts i ja compta amb més de 95.000 casos de coronavirus confirmats. És per això que des del Ministeri s’ha decretat una quarentena obligatoria de catorze dies per tots aquells que viatgin a Alemanya des de qualsevol altre país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT