PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tebas anuncia noves dates per la tornada a la competició nacional

El president de LaLiga afirma que les opcions per reprendre l’activitat són el 29 de maig i el 6 o 28 de juny

Per Albert Ortega

El president de LaLiga, Javier Tebas, durant una conferència.
El president de LaLiga, Javier Tebas, durant una conferència. | GETTY IMAGES

El president de LaLiga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, va refermar ahir en una videoconferència amb els periodistes que el seu objectiu de finalitzar les competicions de clubs, nacionals i europees, aquesta temporada i va titllar de «malson» cancel·lar-les a més de descartar aquesta opció de moment.

En aquest sentit, el màxim responsable de LaLiga va explicar que els escenaris més probables plantejats per la UEFA per reprendre la competició són el 29 de maig, el 6 de juny o el 28 de juny per a totes les lligues del continent. «Amb aquestes dates tenim temps per començar de nou respectant el protocol d’activitat que hem dissenyat per al torneig, encara que hem de veure què passa aquest mes d’abril», va assegurar Tebas.

Segons va exposar Javier Tebas, la UEFA compta amb dues possibilitats per disputar el que resta de competició. «La primera opció es basa a jugar competicions nacionals i internacionals paral·lelament, mentre que en el segon cas, es busca començar amb les competicions nacionals a principis de juny per tancar la lliga al juliol i després, completar les competicions europees entre juliol i agost».

Tot seguit, Tebas va apuntar que «són escenaris que em donen la seguretat que les competicions es tancaran».  A més, el president de LaLiga va aprofitar per llançar un dard enverinat als que demanen donar per finalitzat el campionat i cancel·lar-lo sense descensos, ja que «ni a Europa ni a Espanya s’ha plantejat aquesta decisió perquè queden setmanes per saber si això podria ocórrer. És un debat estèril que només genera un conflicte d’interessos on, casualment, els únics que no volen acabar el torneig són els que competeixen per no baixar de categoria».

Sense públic

Sobre la possibilitat de disputar els enfrontaments a porta tancada, el president de l’entitat esportiva va indicar que «no puc assegurar si els campionats es jugaran amb públic o sense, però segur que els finalitzarem, acabarem la temporada». Tanmateix, Tebas va afirmar que «no hi haurà aficionats als estadis fins que no ho diguin les autoritats sanitàries, ja que no és una elecció que depengui de la lliga ni dels clubs».

Finalment, el dirigent espanyol va dir que «en els pròxims dies la pràctica totalitat dels clubs hauran arribat a acords via ERTOs o via convenis individuals» i va indicar que «no demanarem cap mena de subvenció o ajut al Govern». Unes paraules que van en la línia de les declaracions del president de la UEFA, Aleksander Ceferin, on va valorar la situació actual al diari esportiu eslovè Ekipa «soc optimista en relació amb finalitzar el campionat espanyol i italià i completar el que resta de lliga».

Enfrontament contractual

D’altra banda, ahir també es va donar a conèixer la ruptura total en les negociacions econòmiques entre l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i la patronal (LFP), ja que no van arribar a un acord respecte a la rebaixa salarial dels jugadors.

Així, els futbolistes de Primera es neguen a assumir una retallada del 20% si les competicions no es reprenen, mentre que els de Segona no accepten disminuir els seus ingressos per sobre del 16%. No obstant això, els futbolistes també van transmetre que si es tornés a disputar el campionat, no acceptarien cap mena de rebaixa salarial.

Malestar entre els futbolistes

Els professionals van donar el vistiplau a una petita pretemporada per posar-se en forma de nou a la reunió de la comissió de seguiment a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), però van refusar la concentració de seguretat que recollia el protocol on els jugadors haurien d’estar tancats durant cada setmana fins que es completés el campionat.

A més, també van demostrar el seu descontentament amb relació a l’extensió automàtica dels contractes que acaben el pròxim 30 de juny fins al final de l’actual campanya, ja que, segons apunten des del sindicat «la FIFA no té competències legals en les relacions entre clubs i jugadors».

Per últim, els jugadors van declarar sentir-se «atacats» per LaLiga, mentre que la RFEF va anunciar en un comunicat l’assoliment del compromís per part dels futbolistes per jugar un duel cada 72 hores com a mínim. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT