PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El col·lectiu filipí tem quedar-se sense feina

Demanen ajuda al consolat per començar a buscar una altra ocupació

Per Tatiana Navarro

El fet de treballar en restaurants  i hotels i que aquests portin tres setmanes tancats a causa de l’aturada de l’activitat econòmica fa patir a les famílies d’orígen filipí que viuen a Andorra, ja que no tenen la seguretat de mantenir el lloc de feina que actualment ocupen. Una angoixa a la que se li suma la incertesa de no saber en quin moment començarà a reprendre’s l’activitat econòmica, i com aquesta es veurà afectara per les repercussions de l’aturada.
Es per això que el Consulat de Filipines a Andorra va enviar ahir una comunicació en la que feia públic la voluntat de les persones residents de «realitzar les tasques domèstiques o cuidar de nens i gent gran».  «Moltes famílies a Andorra estan satisfetes amb la dedicació dels filipins per la feina», asseguraven en l’escrit, i s’oferien com a intermediari per contactar amb els que buscaven una nova feina. 
El Consolat de Filipines va explicar a EL PERIÒDIC que ,en els darrers dies, prop d’una vintena de persones d’aquesta nacionalitat s’han posat en contacte amb la institució. Residents que veuen en la feina dins d’una casa la seguretat que no els proporciona el seu actual lloc de treball, ja sigui en la restauració, en hotels o en empreses de neteja.
Una altra de les pors, segons van explicar des del Consolat, és que l’empresa on treballen pugui reobrir amb la resta de sectors econòmics, però que tanqui al cap de tres mesos per no poder assumir les despeses de funcionament generades.

PUBLICITAT
PUBLICITAT