PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cau internet i darrere va la vida

El país va estar una hora sense connexió per fibra òptica per una avaria

Per Tatiana Navarro

Un ordinador sense connexió a Internet.
Un ordinador sense connexió a Internet. | TONY LARA

Passades les 11 del matí d’ahir, la Marta estava parlant amb una amiga a través d’una aplicació de missatgeria. Ella sempre té el costum d’anar enviant frase per frase, un error si cau internet. De tots els missatges que va enviar, només van arribar a la destinatària els tres primers. La resta, van haver d’esperar. Com en el cas de la Marta, moltes converses es van veure interrompudes a causa d’una avaria en la xarxa de fibra òptica d’Andorra Telecom.

L’avaria va trigar una hora a reparar-se, afectant a tot el país. El que podria semblar la fi de l’època contemporània només va afectar aquells aparells que es connecten a internet mitjançant un router, ja que la connexió 3G i 4G no va patir talls. Des de la parapublica van explicar que l’error es va donar quan l’equip tècnic estava mirant de solucionar el problema d’accés d’un usuari a Netflix. Incidències que es repeteixen de manera esporàdica des del dilluns passat degut a uns canvis en el servidor de la plataforma de distribució de contingut audiovisual.

A les xarxes socials, i amb la connexió de les targetes SIM, els comentaris habituals queixant-se del servei de la parapública van quedar tapats per mostres d’agraïment i suport a l’equip tècnic. «Ara sí que morirem segur!», piulava la Padrina Kalasnikova. Els temps de confinament deuen haver canviat les prioritats i la manera de valorar allò que ens és més important, com el wifi ràpid per veure una sèrie entretinguda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT