PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els curats de coronavirus al món dupliquen les defuncions

Disminueixen els infectats a Itàlia però es manté com a país amb més morts

Per Judith Sáez

Pacients de coronavirus tractats en un hospital.
Pacients de coronavirus tractats en un hospital. | Reuters

Hi ha gairebé 1,3 milions d’infectats per Covid-19 arreu del món, dels quals 70.798 han resultat morts, segons les dades oficials que recopila el Centre Johns Hopkins de Ciència i Enginyeria de Sistemes a temps real. La bona notícia podria ser però, que les persones recuperades de la malaltia dupliquen amb escreix les defuncions: són un total de 271.013.

La Xina és el país amb més pacients curats (77.310), mentre que el que té més víctimes mortals és Itàlia (15.887). Alguns experts atribueixen les dades a la reacció lenta del Govern per limitar la mobilitat de les persones, la principal causa de l’augment del contagi entre la població i el col·lapse dels centres sanitaris, el qual també comencen a patir els Estats Units. El país nord-americà és el país amb més contagiats, seguit d’Espanya.

Ara bé, encara que Itàlia registri més morts que Espanya (13.169), el nombre d’infectats és inferior. De fet, les autoritats nacionals confirmen que hi ha un descens i alentiment de la corba de contagis del 2% i que «si les dades es confirmen, podran començar a pensar en la fase 2», segons va declarar el president de l’Institut Superior de Sanitat (ISS), Silvio Brusaferro. Tanmateix, ja han confirmat que es mantindran les mesures d’aïllament i distanciament social, almenys fins al 13 d’abril.

El confinament a Espanya també es complirà, de moment, fins a mitjans d’abril. El país veí registra un descens en el nombre de morts en els darrers dies. En concret, ahir les defuncions baixaven a 637, essent la xifra més baixa de tot el mes de març. En aquest sentit, el Govern espanyol va prorrogar l’estat d’alarma 15 dies més.

El director regional de l’OMS, Hans Kluge, publicava així també un tuit felicitant el personal sanitari i el ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, per l’actuació davant la crisi sanitària: «profundament impressionat davant l’heroisme dels treballadors que es troben a primera línia». Espanya és el segon país, després de la Xina, on més persones han vençut la Covid-19.

Estat d’alerta al Japó

El Govern del Japó va anunciar ahir que declararà, per primera vegada al país, l’estat d’alerta sanitària per la Covid-19. Així, igual que s’està desenvolupant a la majoria dels països europeus, les autoritats japoneses restringiran la mobilitat dels ciutadans per evitar una propagació i l’augment dels contagis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT