PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les farmàcies vendran dues mascaretes per persona

Tenen un cost de 0,90 euros la unitat

Per Judith Sáez

Una treballadora d'una farmàcia amb mascareta.
Una treballadora d'una farmàcia amb mascareta. | Maricel Blanch

La freqüentació de gent amb mascareta pels carrers del Principat serà una realitat. Salut va reiterar la necessitat d’utilitzar aquest material de protecció, encara que no es plantegen mesures punitives per qui no ho faci. El Govern opta per seguir amb la campanya de conscienciació i lluita solidària per derrotar la pandèmia. «Tothom es posa la mascareta perquè se sent més segur, però ens l’haurem de posar per protegir als altres i que la malaltia no tingui un rebrot», destacava el ministre. També ho hauran de fer els infants i seran subministrades a tota la població ordenadament i progressiva, sempre prioritzant les persones de risc, els professionals sanitaris i la gent grans.

Cada persona pot comprar fins a dues mascaretes a les farmàcies, amb un cost de 0,90 euros per unitat. En cas que formin part d’un dels col·lectius als quals els estan garantides, poden posar-se en contacte amb els organismes corresponents. Aquells qui optin per obtenir mascaretes casolanes també podran enviar un missatge de correu electrònic i se’ls atendrà per ordre. De moment però, el servei està col·lapsat.

Les mascaretes que utilitzin els particulars per efectuar les sortides essencials «poden durar molts dies perquè no caduquen ni es contaminen», va expressar Benazet. Ara bé, davant les recomanacions d’alguns oftalmòlegs de protegir-se també els ulls, per exemple amb ulleres, després que alguns estudis assenyalessin la conjuntivitis lleu com un dels símptomes de la malaltia, el ministre responia que només ho estan seguint els sanitaris i que no és essencial que la població ho faci. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT