PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El sindicat de jugadors i LaLiga, en guerra per la tornada a la competició

El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, anuncia que vol acabar la temporada

Per Albert Ortega

Els jugadors de l’FC Andorra disputen contra l’Oriola CF l’últim partit a Prada de Moles abans de l’expansió del coronavirus.
Els jugadors de l’FC Andorra disputen contra l’Oriola CF l’últim partit a Prada de Moles abans de l’expansió del coronavirus. | @FCAndorra

L'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) va emetre ahir un comunicat per assegurar que «la competició queda condicionada a la salut individual i a la protecció de la salut pública» i per tant, «els tornejos no s’han de reprendre fins que les autoritats sanitàries ho autoritzin».

Unes paraules que arriben després de les quatre reunions telemàtiques mantingudes aquesta setmana entre el sindicat de jugadors de Primera i Segona Divisió amb LaLiga on no es va arribar a cap mena d’acord entre patronal i associació amb relació a la tornada a l’activitat.

D’aquesta manera, LaLiga va recomanar als clubs a emprendre el camí dels Ertes per assegurar la viabilitat econòmica dels clubs. Per la seva part, els jugadors van respondre ahir que si bé estan compromesos amb la societat, «resulta estrany que des de LaLiga s’opti per ells [Ertes] tenint en compte el control i el sanejament econòmic predicat des de la patronal i que no ha suposat un matalàs econòmic de dos mesos pels clubs en una competició que ha sigut suspesa i no cancel·lada».

En aquest sentit, el document va expressar que els jugadors individualment ja estan arribant a acords amb els clubs, però «el que no farem serà deixar de garantir els nostres drets laborals». Per la seva part, el president de LaLiga, Javier Tebas, no va trigar a respondre al comunicat i va exposar que «l’Erte és l’instrument legal previst si la teva activitat es redueix per causes de força major. La indústria del futbol ha d’estar preparada per tornar a l’activitat l’endemà que finalitzi aquest malson».

Cal recordar que, com al Principat no existeixen aquesta mena de mesures, l’FC Andorra està pactant amb els jugadors una rebaixa dels sous que «s’aplicarà al pròxim mes i que durarà fins que acabi el confinament», tal com va indicar el director esportiu del club, Jaume Nogués.

La salut, gran prioritat A més a més,  els jugadors van aprofitar per declarar que «el calendari de la competició queda supeditat a les decisions de les autoritats sanitàries. Per tant, tot queda supeditat a la salut pública». En aquesta línia, el document també va anunciar que «la tornada a la competició requerirà un protocol que determini l’existència d’un coordinador de prevenció de riscos i especialista en pandèmies i que garanteixi la seguretat sanitària de tothom».

Per últim, Aganzo va confessar a El Larguero que «estigmatitzar al futbolista no porta a cap lloc i no és un bon camí. El més important és la salut dels futbolistes; l’aspecte econòmic i els Ertes és secundari».

El futur de l’FC Andorra

D’altra banda, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va anunciar a Radio Marca que«el futbol s’ha d’acabar d’alguna manera. No sé si serà a mitjans de maig o a primers de juny, però s’ha de finalitzar la temporada».

A continuació, Soteras va afegir que «farem el que sigui perquè Segona Divisió B finalitzi». Pel que fa al futbol base, el president va admetre que «hem de tenir ascensos i descensos, no podem començar una temporada amb unes regles de joc i acabar amb unes altres».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT