PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS proposa reduir fins al 50% el lloguer dels habitatges

Reclama al Govern que s’obligui via decret per evitar l’ofec de famílies

Jordi Font, Conseller general del Partit Socialdemòcrata.
Jordi Font, Conseller general del Partit Socialdemòcrata. | El Periòdic

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata és partidari de reduir significativament els lloguers dels habitatges «per evitar l’ofec de les famílies que s’hagin quedat sense cap recurs» durant aquest període de crisi sociosanitària. D’aquesta manera, el partit va reclamar corresponsabilitat del Govern i els va proposar que s’obligui, via decret, una reducció d’entre un 35% i el 50% d’aquests.

Des del PS ressalten que convé «sortir d’aquesta crisi en les millors condicions possibles, donat que els empresaris, els autònoms i assalariats que veuran d’una manera o altra reduïts els seus ingressos». Així, entenen «que cal acordar una reducció significativa i amb caràcter general del preu dels lloguers dels habitatges mentre duri la crisi, l’aturada de l’activitat econòmica i les seves conseqüències». En aquesta línia, també van posar sobre la taula que es pugui preveure una ajuda per part de l’Executiu per aquells propietaris que «de forma documental i fefaent demostrin que no poden fer front al no cobrament de lloguers per part dels seus llogaters». Entre d’altres, també van ressaltar que sigui viable ajornar el pagament de rendes impagades durant aquesta crisi ocasionada per la Covid-19. I és que seran diverses les famílies que no podran assumir el pagament d’algunes quotes. 

Per això el grup reiterava que la importància de la moratòria en el cobrament dels préstecs i de les hipoteques en tant que no es produeixin desequilibris de tresoreria. En especial, en petits propietaris, ja que  des del partit constaten que  «tenint en compte el comportament inflacionista que ha tingut el mercat de l’habitatge els darrers anys, els preus dels lloguers són notablement superiors, de forma global, a les despeses de funcionament dels habitatges».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT