PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rams casolans i benedicció televisada

El mossèn Pepe Chisvert compara la resurrecció de Jesucrist amb el després de superar la Covid-19

Per Judith Sáez

Televisió i un ram d’una família que va seguir la missa d’ahir.
Televisió i un ram d’una família que va seguir la missa d’ahir. | El Periòdic

L’església parroquial de Sant Julià de Lòria commemorava, ahir, el Diumenge de Rams amb dos lectors, l’organista i el mossèn Pepe Chisvert, qui recordava que se celebra l’entrada de Jesús triomfal a Jerusalem: «Aquest camí el portava la creu amb patiment, però des de la fe cristiana sabem que tot a la vida no acaba amb la mort i amb la creu, tot al contrari: tot comença després de la mort». 

Moltes famílies van seguir la benedicció a través de les pantalles dels seus televisors, ordinadors i tauletes gràcies a les retransmissions que van proporcionar Lòria TV, el dial 168 que va habilitar Andorra Telecom a tot el Principat i a través del web de Càritas. A més, amb les floristeries tancades, alguns es van animar a fabricar els seus rams i palmes amb paper o cartró i els van penjar als balcons.

«Estar tots a casa fa créixer la creativitat i ha promogut que la gent fes les seves palmes amb cartolines! Per això, també hem volgut fer aquesta benedicció virtual, com també demanava el Papa Francesc», explicava el mossèn Chisvert, qui també va fer un paral·lelisme entre la crisi sanitària i la celebració cristiana: «no tot pot acabar aquí amb aquest virus terrible sinó que el més segur és que aquest patiment pugui canviar també les nostres vides, valorar les coses que són realment importants i que tots puguem, novament, ressuscitar».

Davant la crisi sanitària, la congregació també va fer una crida a la fe, l’esperança i a estar units. Un lema molt andorrà, el Virtus Unita Fortior, i en el qual el mossèn aferra la seva fe justificant que «aquesta unió és la que una vegada més donarà la victòria en el nostre país, com ja ha passat en altres moments».

Andorra la Vella

Per la seva part, l’església parroquial d’Andorra la Vella, que sol ser protagonista durant la festivitat religiosa de Pasqua, no ho ha estat en aquesta ocasió. Mossèn Ramon Sàrries va lamentar l’existència d’aquesta pandèmia per la Covid-19 que s’està patint a escala mundial i ja fa un mes que tenien clara la suspensió de totes les celebracions comunitàries.

Així, la plaça va romandre buida tot i que al migdia, l’església va decidir tocar les campanes «perquè és diumenge de rams i això no ho podem oblidar», deia Sàrries. A més, l’eclesiàstic també va recordar que malgrat que no està permès desenvolupar cerimònies religioses comunitàries, l’església es manté oberta per totes aquelles persones de la comunitat qui vulguin resar o anar-hi a pregar. En aquests casos, està permesa l’entrada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT