PUBLICITAT

Estats Units ja registra més de 320.000 positius per coronavirus

L’epidèmia comença a baixar d’intensitat a Espanya i a Itàlia

Per El Periòdic

Aeroport Internacional d'Atlanta
Aeroport Internacional d'Atlanta | Chad Davis

Estats Units és el país que registra més casos de coronavirus del món. Se n’han detectat 321.000 i, de moment, han mort més de 9.100 persones. Tot i així, encara són lluny d’arribar al pic de la corba de l’epidèmia. L’estat que concentra més positius és Nova York, amb més de 122.000 casos i més de 4.150 morts. Segons el governador de l’estat, Andrew Cuomo, és gairebé impossible gestionar la situació. En aquest sentit, constata que s’arribarà  al pic de contagis en els propers 7 dies. Per altra banda, la doctora Deborah Birx, directora del grup de treball de la Casa Blanca, considera que els Estats Units estan a uns 12 dies al darrere d’Espanya i Itàlia, on l’epidèmia ja ha començat a baixar d’intensitat.


Donald Trump, per altra banda, va assegurar el dissabte passat, que aquesta setmana «serà probablement la més dura» i que «hi haurà molta mort». En aquest sentit, projecta que hi haurà 240.000 morts al país amb les mesures de contenció i que n’hi hauria més de dos milions si no es prengues cap iniciativa relacionada. Tot i així, considera que l’activitat econòmica s’ha de reprendre el més aviat possible. Així, la setmana passada el govern del país va pactar el pla de xoc econòmic més gran de la història: un paquet d’ajudes aprovat pel Senat que supera els dos bilions de dòlars.

Espanya és el segon país amb més casos

El país acumula 130.759 casos positius i 12.418 morts relacionats amb la pandèmia. Tot i així, el nombre de nous contagis i de morts s’ha alentit. En aquest sentit, el president espanyol, Pedro Sánchez, el dissabte va anunciar que demà dimarts, el Consell de Ministres aprovarà la prorroga de l’estat d’alarma 15 dies més, fins el dissabte 25 d’abril. Va fer-ho públic després de reunir-se amb el comitè científic i amb els responsables de la crisi sanitària. 


Tot i així, Sánchez va aclarir que a partir del dilluns 13 i del dimarts 14 d’abril a Catalunya, la situació tornarà al punt que hi havia el 28 de març, quan es va acabar la primera quinzena d’estat d’alarma. Així, no es prorrogarà el permís retribuït per aturar el gruix de l’activitat econòmica.

Itàlia concentra més morts que Espanya

El país té 124.632 casos i 15.362 morts. La regió més afectada és la Llombardia amb 50.455 casos i 8.905 morts. En aquest sentit, és obligatori l’ús de mascaretes a la zona fins el 13 d’abril, data fins a la qual el Govern italià ha allargat el confinament.Tot i així, ahir el país va registrar el nombre més baix de morts per coronavirus de les últimes tres setmanes.

Altres països

La resta de països amb més casos de coronavirus detectats són, per ordre de més infectats a menys: Alemanya, França, Xina, Iran, Regne Unit, Turquia, Suïssa, Bèlgica, Països Baixos, Canadà i Àustria. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT