PUBLICITAT

Una nova mort per Covid-19 eleva a 18 el nombre de defuncions a causa del virus

El Ministre de Salut apunta que la pressió sobre el sistema sanitari està disminuïnt

Per El Periòdic

Roda de premsa actualització dades COVID-19
Roda de premsa actualització dades COVID-19 | SFGA/CEsteve

Joan Martínez Benazet, ministre de Salut, ha lamentat la mort d'una altra persona a causa de la Covid-19 a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Ha explicat que el pacient tenia entre 50 i 60 anys i formava part del primer grup de casos que van ingressar a l'hospital.

En aquest sentit, el nombre total de defuncions al Principat augmenta a 18. En total, hi ha hagut 501 casos de coronavirus a Andorra dels quals 457 són actius i 26 s'han curat. Dels actius, 18 es troben ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI). El nombre de professionals de la salut i dels cossos especials infectats ha baixat a 91 i a 17 respectivament.

Pel que fa als casos del CEDRE, actualment hi ha 27 positius i s'ha donat una alta recentment. 8 dels 27 positius procedeixen de Salita. 

Per altra banda, ha explicat que el metge cubà que va donar positiu en arribar a Andorra ha donat negatiu a les proves posteriors. 

Disminució de la pressió al sistema sanitari 

El ministre ha apuntat, però, que "es nota una disminució de la pressió sobre la UCI i sobre el sistema sanitari en general". Ha explicat que es redueix el nombre d'infeccions i que tot apunta que, de manera molt progressiva, s'acosta la fase de descens de la corba epidemiològica. A més a més, ha remarcat que la capacitat de ventilació mecànica de la que disposa l'Hospital pot facilitar el fet que no s'esgotin els recursos sanitàris.

Per altra banda, ha volgut constatar que "les bones notícies no ens han de relaxar. Cal que per prendre mesures de confinament més suaus s'eviti un rebrot de la malaltia. Hem d'aguantar la propera setmana i segurament l'altra de confinament". En aquest sentit, ha posat en valor les indicacions de Govern i ha recomenat seguir-les.

A banda d'això, el ministre ha recordat que s'està treballant, amb l'infectòleg Oriol Mitjà, per preparar propostes de desconfinament adaptades a les necessitats del país. La idea és que de manera progressiva es vagi sortint del confinament i que es pugui gestionar l'epidèmia en cas que el virus es quedi. 

Mascaretes

Benazet ha explicat que, segurament, quan s'obri el confinament tothom s'haurà de moure pels espais on hi ha aglomeracions de gent amb mascaretes. En aquest sentit, ha recomenat a la ciutadania que, a poc a poc i de manera ordenada per evitar el col·lapse dels establiments farmaceutics, la gent es proveeixi de mascaretes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT