PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Decreten noves mesures laborals pel Cos General i el Cos especial de la Carrera Diplomàtica

El BOPA extraordinari també detalla la regulació d’un fitxer per a la monitorització epidemiològica

Per El Periòdic

| SFGA/CEsteve

Avui dissabte, s’ha publicat un Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) extraordinari on es detallen dos decrets aprovats en el marc de la crisi sanitària de la pandèmia de la Covid-19, amb data de 3 de març.

El primer detalla el seguit de mesures excepcionals que s’aplicaran en l’àmbit laboral al personal del Cos General i del Cos especial de la Carrera Diplomàtica, que a partir d’aquests moments i mentre duri la situació d'emergència, amplia les seves funcions per tal de cobrir el Servei d’Atenció Ciutadana, donar suport de gestió al departament de Salut i Serveis Socials, reforçar el ministeri d’Afers Exteriors o col·laborar amb el departament que gestiona les noves mesures econòmiques del Govern. El text detalla els punts relatius a la jornada laboral, el sistema de control de feina o la compensació d’hores.

Sobre l’horari laboral, es flexibilitzarà de cara la conciliació familiar i es demanarà que els treballadors que efectuïn teletreball, hauran de presentar un registre de les tasques. A més, s’indica que els treballadors redirigits a noves tasques, tindran jornades per torns que computaran com a jornades efectives. 

Pel que fa a les jornades de treball no efectiu, la meitat d’hores no efectuades haurà de ser remunerades per l’Administració, mentre que l’altra meitat també hauran de ser retribuïdes, però quedaran acumulades a una bossa d’hores que el treballador haurà de recuperar més endavant.

 

Es regula el fitxer de dades pel monitoratge, prevenció i control epidemiològic

L’altre decret aprovat de forma extraordinària detalla la regulació d’un fitxer de dades personals relatives a la Plataforma del Ministeri de Salut per al servei de monitoratge, prevenció i control epidemiològic i tractament personalitzat creat en el marc d’emergència sanitària de la Covid-19. El text detalla que la finalitat del tractament del fitxer serà recollir les dades de salut de persones afectades per la malaltia per tal de fer-ne un seguiment i observació dels símptomes, fer estadístiques i estudis epidemiològics. 

També incorpora la possibilitat de fer transferències internacionals de dades per obligació legal, per interès públic o, d’acord amb el consentiment de la persona interessada amb organismes que tinguin un nivell de protecció equivalent a la d’Andorra, que requereixin la informació per a finalitats de prevenció, diagnosi mèdiques, assistència sanitària o per a l’interès vital de la persona interessada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT