Victòria treballada i segon lloc

• L'equip de Peñarroya fa un partidàs en defensa i aprofita les patinades de Mallorca i Tíjola per avançar-los
ILLESCAS

Howard, amb la pilota contra el Prat, el 28 d'octubre al Poliesportiu Foto: TONY LARA

El River Andorra no va fallar en la pista de l'Illescas, en un d'aquells partits en el qual es té més a perdre que a guanyar. L'equip de Joan Peñarroya va jugar un partit seriós que al descans tenia molt ben encarrilat i després va saber aguantar l'avantatge fins anotar-se el triomf per 58-71. Ha estat, a més, una jornada rodona ja que Mallorca i Tíjola van perdre de manera inesperada i el River els ha avançat en la classificació per situar-se segon a un punt del Clavijo.

Els primers vint minuts van ser dels millors que ha donat el River en el que va de temporada. Sobretot en defensa va saber mantenir la concentració i l'agressivitat per aturar les amenaces ofensives de l'Illescas: Muñoz i el nou fitxatge Hèctor Garcia. Només el pivot Biyombo va fer mal amb el rebot ofensiu, però un sol contra tot un equip difícilment podia equilibrar les coses. A més el River es va fer molt imprevisible en atac; qualsevol jugador era un recurs, com demostra el repartiment de punts entre Zamora (13), Ros (10), Holmes (18, màxim anotador del partit malgrat que arribava a la cita tocat per una tendinitis) i Howard ( 13), que van superar la barrera de la desena.

18 D'AVANTATGE AL DESCANS / Així el primer quart va acabar amb un avantatge de vuit punts (14-22) i al descans es van transformar en 18 (24-42). En la represa l'equip manxec va buscar obrar el miracle, va buscar fer florir el nerviosisme en el cinc tricolor però el River, tot i que ja no jugava amb tanta fluidesa, va saber respondre cada vegada que l'equip de Sergio Jiménez. A l'acabament del tercer quart el marcador reflectia un 39-54. Quinze punts d'avantatge que no garantien res, però que només requerien de seriositat defensiva per tornar al Principat amb la vuitena victòria. A l'Illescas se li van anar esgotant les idees i també la moral a mida que s'apropava el final, que va ser del tot plàcid.

Peñarroya, que ja sabia que dels de la part alta només el Clavijo havia guanyat, va mostrar-se satisfet per un triomf que ha condemnat l'Illescas a l'últim lloc de la taula: «En la primera part l'equip ha estat fantàstic i després ha sabut mantenir les distàncies», va indicar. La pròxima setmana ve el Plasència. H